PROVES D'ACCÉS A LA UNIVERSITAT

Una noia de Tarragona treu la millor nota de la selectivitat a Catalunya, un 9,8

Cinc alumnes empaten amb un 9,7 a la província de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

Una noia de Tarragona, Patrícia Torres Ravés, de l'institut Pons d'Icart, ha tret la millor nota de la selectivitat a Catalunya, un 9,8. Les notes s'han donat a conèixer aquest matí. Pel que fa a la resta de províncies, els millors resultats han quedat així: a Barcelona, amb un quíntuple empat a 9,7, han obtingut les millors valoracions Pol Gómez Riquelme (Sabadell), del col·legi Sagrada Família; Margarita Pich-Aguilera Blasco (Sant Cugat del Vallès), del col·legi La Vall; Pau Ariño Luque (Sant Feliu de Llobregat), de l'institut Sant Just Desvern; Laura Cercós Tuset (Barcelona), de l'institut Emperador Carles, i Kim López Güell (Barcelona), dels Jesuïtes Casp - Sagrat Cor de Jesús. A Girona la nota més alta també ha sigut un 9,7 i l'ha obtingut David Ramírez Saco, dels Maristes. Pel que fa a Lleida, Núria Alegret Badia (Isona i Conca Dellà), de l'institut de Tremp, ha obtingut un 9,5. 

Notícies relacionades

Més de 32.000 joves catalans van començar el dia 13 les proves de l'última selectivitat tal com la coneixem. A partir del curs vinent, en aplicació de la Lomce, la prova desapareixerà i serà substituïda per una revàlida que s'haurà d'aprovar per obtenir el títol de batxillerat. En les proves d'aquest mes de juny, hi han concorregut 26.161 estudiants procedents de batxillerat i 2.814 graduats de cicles formatius de grau superior, a més de 2.672 alumnes de matrícula lliure.

Les notes es poden consultar a través del portal Accesnet. Una vegada sàpiguen els resultats, els estudiants podran impugnar-los, demanar explicacions sobre el seu examen o preparar-se per a la preinscripció universitària.