Un 'escrache' al rector de la UdL reactiva els enfrontaments entre estudiants i el centre

Una setmana després d'abandonar el rectorat, 13 joves l'han tornat a ocupar amb "violència i intimidació"

 

  / ACN

1
Es llegeix en minuts
LAURA BIELA / LLEIDA

Sis dies després de l'abandonament voluntari dels estudiants que acampaven al despatx del rector de la Universitat de Lleida (UdL) Universitat de Lleidades del 17 de maig, els manifestants han tornat a la càrrega. Aquest matí, poc abans de les onze, un grup de 13 persones, format per alumnes i gent de fora de la universitat, han entrat al despatx de Roberto Fernández, mentre ell hi era, amb màscares amb la seva cara, "de forma violenta i intimidatòria", segons han explicat des del Consell de Direcció.

Amb crits de "covard", "fora policia de la Universitat" i "feixista" s'ha iniciat l'altercat. Els estudiants han entrat al despatx, "forçant el pany", i han començat amb els càntics, intimidant el rector. Al sentir el que estava passant, una quinzena de treballadors de la Facultat de Lletres, que eren en aquell moment al centre, s'han presentat fins allà i han demanat als presents que abandonessin la sala. Ha sigut llavors quan s'han pogut escoltar enfrontaments verbals entre els treballadors i els estudiants manifestants. Des de la mateixa universitat apunten que "s'han viscut moments de molta tensió".

Finalment, i després de convidar-los en diverses ocasions que abandonessin el despatx, els joves que protestaven han sortit de la sala i han abandonat la protesta, gairebé una hora després. En aquell moment el centre ha recuperat la normalitat.

Notícies relacionades

El consell de direcció de la UdL sospita que els estudiants tenen la clau d'accés al despatx. "23 dies aquí han donat per a molt i segur que s'han quedat amb alguna còpia", expliquen. Per aquest motiu, en els pròxims dies reforçaran els panys dels despatxos, per evitar que torni a passar. Encara que no tenen clar que l'ocupació no torni a produir-se. Els mateixos manifestants ja van anunciar després d'abandonar l'acampada que les mobilitzacions seguirien i que la lluita no finalitzava llavors.

L'ocupació del despatx del rector es va iniciar el 17 de maig, quan una quarantena de persones van decidir tancar-se en contra de la presència policial a la universitat mentre la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, impartia l'assignatura de 'Gestió del coneixement', de la titulació de Comunicació Audiovisual i Periodisme.