Els Mossos entren a la UdL i no hi troben a cap ocupant

Els joves han abandonat l'edifici aquesta nit

 

  / ARCHIVO / RAMON GABRIEL

1
Es llegeix en minuts
LAURA BIELA / LLEIDA

Una cinquantena d'agents dels Mossos d'Esquadra, la majoria arribats des de Barcelona, s'han presentat de matinada al rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) a desallotjar la desena d'estudiants que ocupen des del 17 de maig el despatx del rector. Però a l'entrar a l'edifici s'han trobat que no hi havia ni rastre dels manifestants.

Notícies relacionades

Els estudiants han decidit abandonar l'edifici aquesta mateixa nit, malgrat que ahir van assegurar que continuarien amb l'ocupació -al no arribar a una entesa entre les dues parts- i que a la universitat només li quedava una sortida: utilitzar de nou la policia dins de l'espai universitari.

Els agents han rastrejat durant una hora totes les dependències de l'edifici per certificar que no quedava cap estudiant al centre. Després de confirmar que el rectorat estava desert, han donat per finalitzat el dispositiu policial cap a les 05.30 hores, format per dos cotxes i sis furgonetes de la brigada mòbil dels Mossos, una ambulància i una patrulla de la Guàrdia Urbana de Lleida. A la zona s'ha quedat una patrulla de la policia catalana per controlar el recinte.