Enfrontament entre estudiants tancats i periodistes a la UdL

La tensió s'ha desencadenat quan treballadors del centre han entrat al despatx del rector per recriminar la protesta

Periodistes expulsats pels universitaris a la universitat de Lleida / periodico

1
Es llegeix en minuts
LAURA BIELA / LLEIDA

Algunes de les persones que ocupen el despatx del rector de la Universitat de Lleidaocupen el despatx del rector (UdL) s'han embrancat aquest dijous en un intercanvi d'insults i crits amb periodistes que cobrien la roda de premsa que l'Assemblea d'Estudiants de Lletres havia convocat per anunciar que es desmarcaven completament de la protesta. Fins i tot un càmera i un fotògraf han sigut agredits.

La picabaralla començava a mig matí. Un grup de treballadors de la UdL, format per professors, personal d'administració i serveis i estudiants, decidien durant l'esmorzar anar al despatx del rector per comunicar als presents que no estaven d'acord amb la protesta i demanar-los que abandonessin l'ocupació, segons expliquen fonts de la direcció del centre.

L'enfrontament s'ha iniciat quan càmeres i fotògrafs que eren a l'edifici cobrint la convocatòria han volgut captar imatges d'aquest moment. "Ha sigut llavors quan s'ha disparat l'emotivitat per part dels ocupadors i s'ha iniciat l'intercanvi d'insults i crits. Fins i tot s'ha agredit un càmera i un fotògraf", apunten les mateixes fonts.

UNA ALTRA VERSIÓ

Però l'Assemblea d'Estudiants de Lletres té una visió molt diferent dels fets. Consideren que "han anat a desallotjar-los de males maneres, aprofitant la roda de premsa". I afegeixen: "Han vingut a fer la feina bruta del rector, que en cap moment s'ha volgut asseure a negociar amb nosaltres com hem demanat en reiterades ocasions". Els manifestants són conscients que a partir de dilluns, quan la UdL ha convocat un consell de govern extraordinari per buscar una solució a aquest conflicte, després que els mediadors decidissin posar punt final a la negociació, podria arribar el desallotjament. "Però no avui i menys així", han defensat.

Notícies relacionades

L'Assemblea d'Estudiants de Lletres va comunicar ahir a la nit que es desmarcava de l'ocupació del despatx del rector. Afirmen que la protesta ha sigut un "triomf", però consideren que ja no donarà més fruit. Per aquest motiu, encara que expliquen que la mobilització segueix sent legítima, ells seguiran lluitant per aconseguir els seus objectius amb un altre 'modus operandi', encara per definir.

Avui, de la quarantena d'estudiants que van iniciar l'ocupació al despatx del rector el 17 de maig queden poc més d'una desena de persones. "La majoria de fora del centre, ja que no són alumnes de la UdL", aclareixen des de la direcció.