CONFRARIA DEL CAVA

La CUP acaba amb la festa de la Reina del Cava per "patriarcal i masclista"

L'alcaldessa convergent de Sant Sadurní va acabar per incitar la Confraria del Cava a replantejar la tradició

Anna Simón, l’octubre passat, quan va ser nomenada Reina del Cava.

Anna Simón, l’octubre passat, quan va ser nomenada Reina del Cava.

1
Es llegeix en minuts
ADRIÀ PALACÍN / BARCELONA

La CUP de Sant Sadurní d'Anoia provoca el final d'una de les festes més tradicionals de la localitat del Penedès que se celebren durant la Setmana del Cava: la coronació de la Reina del Cava. En el passat ple municipal, els dos regidors de la CUP van acusar l'ajuntament convergent del municipi de "defensar els valors patriarcals i masclistes" que s'enarboren en aquesta festa organitzada per la Confraria del Cava.

Notícies relacionades

La intervenció dels cupaires va acabar propiciant que l'alcaldessa convergent de Sant Sadurní, Maria Rosell, confirmés per boca de la mateixa confraria que aquesta estava "revisant i debatent" la continuïtat d'aquesta tradició cavista. Finalment, l'entitat organitzadora de la festa ha explicat en un comunicat aquest dijous la decisió d'eliminar la figura de la Reina del Cava, que s'ha coronat durant els últims 34 anys al municipi del Penedès. L'entitat ha explicat que ja feia temps que s'estava plantejant reinventar aquesta iniciativa per adaptar-la als nous temps, tot i que encara està treballant en com serà la proposta que es portarà a terme.

L'entitat també dóna per fet que l'activitat se seguirà celebrant a Sant Sadurní d'Anoia, capital del cava, el municipi que històricament sempre ha acollit aquest esdeveniment. Les pròximes setmanes, amb la proposta una mica més avançada, la Confraria del Cava donarà a conèixer els detalls de la 35a Setmana del Cava, que tindrà lloc a la tardor.