Sis lladres detinguts per robar i asfixiar l'empresari Jordi Comas

Els Mossos en van arrestar dos a Barcelona, dos a Platja d'Aro i dos a Palafrugell

 

  / ACN / XAVIER PI

1
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

Els Mossos d’Esquadra van desplegar dimarts un operatiu per desarticular la banda de lladres, d'origen albanokosovar i marroquina, responsable de cometre diversos assalts violents en domicilis particulars. Entre aquests, el cop que van donar el novembre del 2012 a casa de Jordi Comas, el president de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG).

L'empresari i la seva dona van patir l'atac d'aquests delinqüents quan eren al seu domicili de Platja d’Aro, cap a les deu de la nit. Els van lligar de mans i els van introduir un drap a la boca, que va acabar provocant la mort de Comas per asfíxia. La víctima tenia llavors 67 anys.

Notícies relacionades

Ahir al migdia, la Cadena Ser va avançar que s'havia produït la detenció d'un d'aquests lladres. La divulgació d'aquesta notícia va precipitar la resta de l'operació. Per això al vespre, els Mossos van desplegar un dispositiu que va consistir en quatre registres: dos a Platja d’Aro i dos més a Palafrugell. En total, l'operatiu es va acabar amb sis detencions, dues a cada una de les dues localitats empordaneses i dues més a Barcelona.

La policia catalana va emetre, a més, quatre ordres de detenció internacional perquè consten quatre sospitosos més que en aquests moments són fora de l'Estat.