Crim a Platja d¿Aro

El cap de la patronal de Girona mor en un assalt a casa seva

La seva dona també estava immobilitzada i no va poder fer res per salvar-li la vida

Jordi Comas va morir d'una aturada cardíaca quan estava emmordassat i lligat

Agents dels Mossos investiguen a l’exterior de la casa de Jordi Comas, ahir.

Agents dels Mossos investiguen a l’exterior de la casa de Jordi Comas, ahir. / iCONNA / JORDI RIBOT

3
Es llegeix en minuts
FERRAN COSCULLUELA
CASTELL-PLATJA D'ARO

Les comarques de Girona es van despertar ahir consternades per la mort violenta del president de la patronal gironina FOEG, Jordi Comas, durant un assalt al seu domicili de Platja d'Aro (Baix Empordà) la mitjanit de diumenge. L'hoteler, de 67 anys, va morir després que els lladres el lliguessin i l'emmordassessin per poder escorcollar la casa. Els robatoris a vivendes han pujat el 7% a Ca­talunya des de començament d'any, segons el Ministeri de l'Interior. Comas era propietari de tres hotels i un restaurant i pertanyia a la cúpula directiva de diverses organitzacions empresarials. Era, doncs, una persona molt coneguda.

L'hoteler va morir poc després que els lladres li posessin un objecte o peça de roba a la boca perquè no cridés. Encara que fonts policials van assenyalar que serà l'autòpsia la que determinarà si va morir per asfíxia o d'un atac de cor, el conseller d'Interior, Felip Puig, va afirmar que Comas va patir una aturada cardíaca. La seva dona, Carme Hospital, també va ser lligada i emmordassada i va veure com el seu marit moria al seu costat sense poder-hi fer res.

ROBATORI DE JOIES / Fonts de la família van confirmar ahir que, quan els assaltants, que es van emportar algunes joies de la casa, van fugir la dona de Comas va trigar una bona estona a poder alliberar-se de les lligadures i avisar la policia, i per això els equips d'emergència no van poder fer res per salvar la vida de l'empresari. En el domicili dels Comas hi havia una tercera persona que, segons sembla, no es va assabentar de res perquè estava en un altre pis de la vivenda. Es tracta d'un jardiner d'avançada edat que havia treballat per a la família i que ha estat acollit per aquesta.

L'advocat Jordi Díaz Comas, nebot de la víctima que va actuar com a portaveu de la família, va confirmar que Comas i la seva dona van patir un altre intent de robatori al seu domicili fa tres setmanes. «En aquella ocasió, com que els meus oncles no eren a casa, tenien l'alarma connectada i es va activar quan els lladres van intentar entrar a la casa, i per això van fugir. Aquest cop, però, els meus oncles eren a casa i tenien l'alarma desconnectada», va explicar. Díaz va dir que la família sospita que les dues accions són obra dels mateixos assaltants, i va assegurar que el seu oncle tenia previst reforçar la seguretat en els pròxims dies.

L'advocat va confirmar que, malgrat l'impacte psicològic que havia patit, la dona de Comas està en bon estat de salut. «Ha tingut una emoció molt bèstia i els lladres han sigut molt cruels perquè l'han matat davant d'ella», va afirmar. El portaveu familiar no va voler entrar en més detalls sobre els fets ni confirmar si els seus oncles havien estat apallissats, perquè el cas es troba sota secret de sumari. No obstant, va reconèixer que el tracte que van rebre no va ser bo.

Ahir al matí, hores després de la mort del seu marit, Hospital va atendre els familiars, veïns i amics que van anar al restaurant Aradi a donar-li el condol. «És una dona molt valenta i sencera, i ha estat tot el dia al peu del canó rebent personalitats de tot Girona, acompanyada dels psicòlegs dels Mossos», van explicar unes amigues de la família que havien pogut parlar amb ella.

Notícies relacionades

MÉS VIGILÀNCIA / Comas vivia en un xalet situat a primera línia de mar de Platja d'Aro, amb l'entrada principal ubicada al carrer de Nostra Senyora del Carme. La vivenda està flanquejada per un bloc de tres pisos i una altra petita casa, però en el moment de l'assalt no hi havia ningú perquè es tracta d'edificis de segones residències.

El cap de la regió policial de Gi-rona, el comissari Joaquim Belenguer, va anunciar que els Mossos reforçaran la vigilància a la zona i es va comprometre a destinar tots els esforços necessaris per aclarir el crim. No obstant, Belenguer va destacar el caràcter «excepcional» d'aquest cas i va recordar que normalment els assalts a domicilis no acaben amb persones mortes.