ALERTA SANITÀRIA

El Síndic investiga l'actuació de Salut davant el brot d'enterovirus

Ribó pregunta quina informació pública s'ha donat i com s'han aplicat els protocols mèdics

cjane22868258 barcelona 28 06 13  politica roda de premsa del si160520135347

cjane22868258 barcelona 28 06 13 politica roda de premsa del si160520135347

1
Es llegeix en minuts

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una investigació d'ofici per saber l'abordatge realitzat per la Conselleria de Salut del brot per enterovirus, tant l'aplicació dels protocols mèdics com la informació pública que ha donat.

El Síndic, que ha demanat als mitjans de comunicació que evitin crear "un alarmisme desmesurat entre l'opinió pública", vol aclarir algunes informacions publicades en relació amb els 48 casos d'infecció per enterovirus diagnosticats a Catalunya i ha demanat que el tema es tracti "amb rigor, prudència i respecte".

El Síndic ha proposat una reunió a Salut per tractar la qüestió i conèixer quins criteris s'han seguit per abordar el brot d'enterovirus, i quines han sigut les comunicacions dirigides sobre l'existència del virus i els riscos de contagi.

La Conselleria de Salut va estar dues setmanes sense informar sobre el virus, com ha publicat EL PERIÓDICO, fins que aquest dijous va convocar una roda de premsa després de difondre dimarts a la nit un breu comunicat en què informava dels 48 casos, un d'ells, l'únic afectat pel virus D68, que ha causat una tetraplegia a una nena.

Nou dels casos han hagut de ser atesos en ucis hospitalàries.

INVESTIGADA UNA MORT A REUS

Notícies relacionades

El Síndic també ha sol·licitat informació sobre les circumstàncies de la mort d'una nena a Reus i la seva possible vinculació amb el virus. "Conscient de l'angoixa que comporta en els pares un brot com aquest", el Síndic s'ha interessat pel "servei d'atenció i informació que s'està oferint a les famílies, tant dels nens afectats com de la resta".

La Conselleria d'Ensenyament ha enviat una guia a les escoles amb informació sobre l'enterovirus.