El cardenal Cañizares parla de la família amenaçada per "l'imperi gai"

L'arquebisbe de València afirma que la igualtat de gènere és "la més insidiosa de tota la història de la humanitat"

cjane31224117 valencia 25 9 15   politica   misa y vigilia por l160519154529

cjane31224117 valencia 25 9 15 politica misa y vigilia por l160519154529

1
Es llegeix en minuts

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha defensat aquest dimecres a València el "bé preciós de la família cristiana", alhora que ha lamentat que en els últims anys "ha assistit a una important escalada contra la família per part de dirigents polítics, ajudats per altres poders com ''l'imperi gai i certes ideologies feministes".

En una missa commemorativa de la patrona del Pontifici Institut Joan Pau II de València, la Verge de Fàtima, el purpurat ha recordat les paraules de Benet XVI, abans de la seva visita a València el 2006, quan va animar tots els pobles a "no ignorar el bé preciós de la família" fundada sobre el matrimoni.

Ha indicat que aquesta crida segueix sent especialment necessària a Espanya, que, segons ell, "juntament amb Grècia, és el país amb un índex de natalitat més baix, on la població juvenil ha decrescut més en els últims 20 anys i on més s'ha incrementat el nombre d'avortaments, les ruptures matrimonials i les unions de fet".

Notícies relacionades

Així mateix, el purpurat s'ha referit a la pròxima aprovació, al País Valencià i en altres comunitats, de lleis que fomenten la ideologia de gènere, "la més insidiosa que hi ha hagut en tota la història de la humanitat". Tot plegat, ha afegit, provoca que s'estigui soscavant "el nucli central de tota societat, que és la família, àmbit inigualable de la solidaritat i escola de convivència pacífica que mereix tota la tutela i ajuda per complir la seva tasca".

L'eucaristia, que ha tingut lloc a la capella del campus de València-Santa Úrsula de de la UCV, ha sigut concelebrada pel bisbe d'Alcalá de Henares, monsenyor Juan Antonio Reig, vicepresident de la secció espanyola de l'Institut, i pel vicari general de l'arxidiòcesi, Vicente Fontestad.