CONSEQÜÈNCIES DELS PROCESSOS ELECTORALS

Cifuentes exigeix al Govern central que s'impliqui en l'incendi de Seseña

L'Executiu de Madrid ha demanat a Tejerina que convoqui una reunió a tres bandes

La ministra en funcions no ha intervingut encara per solucionar el problema ambiental

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Espanya viu en un procés electoral gairebé continu des del maig del 2014, quan es van celebrar les eleccions europees en què Pablo Iglesias va aconseguir que Podem entrés en les institucions. Dos anys complets en què les precampanyes i les campanyes electorals (municipals, autonòmiques i generals) han interferit en moltes decisions polítiques. Uns i altres partits han ajornat o accelerat decisions polítiques pensant en els seus propis interessos. Ara, en l'incendi de Seseña, s'ha tornat a veure com afecten negativament els comicis en la rutina diària. La ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, està desapareguda malgrat el greu foc iniciat el divendres 13 al cementiri de pneumàtics de la localitat de Toledo. Només falten cinc setmanes per repetir les eleccions generals i s'ha de protegir a l'Executiu del PP, encara que estigui en funcions. No hi ha ni una sola declaració pública de Tejerina des que es va declarar el foc divendres.

El desastre mediambiental afecta el Govern socialista de Castella-la Manxa i també el de la Comunitat de Madrid, governat per Cristina Cifuentes, del PP, ja que la parcel·la ocupa part de les dues regions. El conseller de Medi Ambient de Madrid, Jaime González Taboada, ha explicat aquest matí en roda de premsa que la Comunitat de Madrid ha contactat amb el Ministeri de Medi Ambient per sol·licitar que convoqui una reunió a tres bandes: els dos governs autonòmics i el central. Taboada ho ha explicat després d'haver-se reunit aquest dilluns amb el seu homòleg de Castella-la Manxa, Francisco Martínez Arroyo, amb qui està treballant en “estreta col·laboració”, segons ha destacat. Una elegant manera de demanar que deixi de mirar cap a un altre costat i s'impliqui.

14 DIES PER PRENDRE UNA DECISIÓ

Notícies relacionades

Els dos consellers han explicat que no podran prendre una decisió de com desmantellar les restes del cementiri fins que no estigui extingit totalment l'incendi, una cosa que no passarà fins d'aquí uns 14 dies.

Segons fonts del Govern de Castella-la Manxa, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, va telefonar al president de la Junta, Emiliano García Page, divendres al matí, i el Rei ho va fer dissabte. No obstant, fins aquest dilluns al migdia, no obstant, García Tejerina s'ha mantingut totalment al marge de la primera línia per solucionar el problema mediambiental de Seseña.