Imputat per pederàstia un professor d'un col·legi de l'Opus a Biscaia

El Vaticà va donar per tancat el cas l'any passat al·legant falta de proves contra el docent

1
Es llegeix en minuts
Aitor Ubarretxena
Aitor Ubarretxena

Periodista

ver +

El jutge que ha investigat els suposats abusos sexuals denunciats per un antic alumne del col·legi biscaí Gaztelueta, de l'Opus Dei, ha dictat un acte en què resol imputar un exprofessor del centre i remetre el cas a l'Audiència de Biscaia per a l'obertura de judici oral.

El magistrat ha pres declaració a la família de la víctima, que en el moment dels fets tenia 12 anys i ara és major d'edat, i als testimonis. Després d'analitzar també els informes pericials, el jutge ha resolt imputar per un delicte continuat d'abusos sexuals el docent, ubicat al municipi biscaí de Leioa.

La família denuncia que el professor, un laic que va treballar al col·legi entre el 2003 i el 2011, va ser nomenat “preceptor” de la víctima quan tenia 12 anys. El docent s'hauria valgut d'aquesta condició per sotmetre el menor a abusos sexuals continuats durant almenys dos cursos.

D'aquesta manera, continua el procés judicial després que el centre notifiqués el mes d'octubre passat que el papa Francesc havia donat per tancat el cas, al considerar que els fets denunciats “no han sigut provats”. El director del col·legi Gaztelueta va reclamar llavors que es reparés el perjudici que se'ls havia causat “de manera injusta”. La família ja va mostrar en aquell moment la seva sorpresa per la decisió de les autoritats eclesials, ja que no els constava que s'hagués duta a terme cap investigació en l'entorn de la víctima.

“RESOLUCIÓ PREVISIBLE”

Notícies relacionades

Després de la resolució del jutge instructor, les parts tenen uns dies per recórrer aquesta resolució i, si no ho fanremetrà el cas directament al tribunal provincial perquè sigui jutjat.

Després de conèixer-se aquesta notícia, el director del col·legi, Imanol Goyarrola, ha explicat a les famílies del centre a través de la seva web que s'obrirà un judici “que determini la veracitat dels càrrecs", i ha considerat que "aquest fet era relativament previsible per la serietat d'aquestes acusacions i l'oportunitat de donar continuïtat al procés jurídic obert”. A més, ha assegurat que el col·legi "sempre" ha defensat "la necessitat de posar tots els mitjans per arribar a la veritat d'aquest assumpte”, i ha mostrat la seva "absoluta disponibilitat per col·laborar amb totes les institucions pertinents".