L'exentrenador del Club Bàsquet Granollers acumula quatre denúncies per abusos

Les versions dels denunciants coincideixen al detallar els "jocs sexuals" que promovia el formador

1
Es llegeix en minuts

L’exentrenador del Club Bàsquet Granollers acusat d’haver comès abusos sexuals de menors a principis dels anys 90 ja acumula quatre denúncies d’exjugadors de l’entitat, segons han confirmat fonts dels Mossos d’Esquadra. Aquestes denúncies arriben després que, a mitjans del mes d’abril passat, es conegués que un exjugador del club havia presentat una denúncia contra l’exentrenador per uns presumptes abusos sexuals comesos el 1991. El denunciant ja apuntava que l’home hauria abusat de tres nois més.

«Des del club mantenim la mateixa posició que ja vam mostrar en el seu moment, perquè vam enviar un comunicat explicant que havíem apartat del club aquesta persona i ara només podem esperar la decisió judicial, ja que el tema està tancat per a nosaltres», va explicar a l’agència Efe el president del club, Joan Nadal.

En el comunicat del 18 d’abril, el club va explicar que l’exentrenador va ser apartat de la junta directiva de l’entitat, després de sis anys d’haver-ne format part, fins que s’aclareixin els fets, mentre que Nadal va insistir en la presumpció d’innocència.

Notícies relacionades

Dues de les quatre denúncies es van presentar aquest dijous a la comissaria dels Mossos de Granollers, i se sumen així a les dues presentades prèviament, i es traslladaran al jutjat de la ciutat que porta el cas. Segons va informar l’emissora RAC-1, els quatre exjugadors afectats han presentat denúncies bastant coincidents, i un d’ells declara haver patit «tocaments» per part de l’acusat i que aquest promovia  «jocs sexuals» entre els menors.

Segons el seu testimoni, els jocs consistien a perseguir-se entre ells i el que era atrapat s’havia d’abaixar els pantalons i rebia un cop als genitals per part de l’acusat, mentre que si no era agafat havia de fer un «striptease integral». Durant unes colònies a l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà), segons el relat de les víctimes, també els va proporcionar revistes pornogràfiques i els va proposar que es masturbessin. En unes altres, per Setmana Santa de l1991 a la Molina, va castigar un grup de jugadors, els va ordenar que entressin en una habitació, en presència d’un altre adult, els va fer abaixar-se els pantalons i els va fotografiar el cul.