Comença el judici contra l'agressora de l'esposa de Paco González

La dona va intentar diverses vegades acabar amb la vida de la parella del periodista esportiu

 

  / EL PERIÓDICO

4
Es llegeix en minuts

La Fiscalia de Madrid sol·licita 34 anys i mig de presó per a la dona que va intentar el 8 de febrer del 2014 matar la dona del periodista esportiu Paco González, i sol·licita vint anys de presó per al seu nòvio per ajudar-la en els seus plans.

Lorena G. F. i Iván T. P. s'asseuen al banc dels acusats aquest dilluns per la comissió de diversos delictes: proposició per cometre assassinat, temptativa d'homicidi, lesions amb instrument perillós i proposició per cometre assassinat. El fiscal sol·licita, a més, que se li apliqui a Lorena G., que es presentava com a fan del periodista esportiu, l'eximent complet d'alteració psíquica recollit en l'article 20.1 del Codi Penal. 

Segons el fiscal, el dia 7 d'octubre del 2013, cap a les 09.30 hores, els dos acusats es van reunir en una cafeteria de la PlaÇa de Santa Bárbara de Madrid amb diverses persones de nacionalitat russa, que no han pogut ser localitzades pels agents, a qui van oferir 30.000 euros a canvi d'acabar amb la vida de María Teresa I. A.. L'acusada els va entregar una nota que contenia les indicacions precises per localitzar la víctima, incloent-hi descripció física i una adreça.

L'adreça que incloïa aquesta nota era errònia i, per tant, els acusats no van aconseguir la seva finalitat.

ABORDADES A L'ESCOLA

Mesos més tard, el 8 de febrerl de 2014, cap a les 8.30 hores del matí, María Teresa, la seva filla María G. I., de 19 anys, i el seu altre fill menor d'edat es dirigien en automòbil a l'escola on estudiava el petit. 

Una vegada el menor va baixar del vehicle, i abans que María Teresa reiniciés la marxa, Iván va accedir al cotxe per la porta del copilot i es va asseure al seient, que havia quedat lliure, ja que era el que ocupava el petit, i va col·locar un ganivet de cuina de 30 centímetres de fulla al costat de la dona. L'acusat la va obligar a reiniciar la marxa i li va exigir circular molt a poc a poc i aturar-se quan ell ho ordenés.

Mentrestant, María, que era a la part del darrere de l'automòbil, va intentar demanar ajuda a través del telèfon mòbil, que li va ser arrabassat immediatament per l'assaltant, al mateix temps que li deia: "Tu tranquil·la, que a tu no et passarà res, això no va amb tu". Al preguntar María Teresa si a ella li passaria alguna cosa, l'acusat va manifestar: "Amb tu sí: t'he de matar".

APUNYALADA

Poc després, Lorena G. F. accedia al vehicle per la porta dreta del darrere, amb la cara tapada i ulleres fosques. També portava un ganivet, encara que de dimensions més petites que el del seu còmplice. Un cop l'acusada es va acomodar dins del vehicle, Iván va dir a María Teresa: "Ho sento, et mataré" i, amb el clar propòsit de causar-li la mort, li va clavar una punyalada al costat esquerre.

Quan Iván es disposava a clavar-li una segona punyalada, que podria haver sigut mortal, María es va abalançar sobre ell des de la part del darrere del vehicle i va evitar la nova agressió, iniciant-se llavors un forcejament entre tots dos. Aprofitant la confusió, Lorena, amb idèntica intenció que el seu còmplice de matar María Teresa, va clavar una punyalada a la dona des de la part del darrere i també a la seva filla a l'esquena, per evitar la defensa que la jove feia de la seva mare.

En aquest punt, la porta del davant del vehicle es va obrir i van caure a la via pública Iván, María Teresa i María. María va continuar forcejant amb l'acusat, mentre que Lorena es va dirigir novament a María Teresa per clavar-li una tercera punyalada a l'abdomen.

Finalment, María Teresa va aconseguir prendre-li el ganivet a la seva agressora i separar-se de Lorena amb la seva filla. Les dues dones van patir importants lesions físiques i psicològiques derivades de l'agressió descrita.

Els dos agressors van ser detinguts aquell mateix dia i van ingressar a la presó.

RECERCA DE MÉS SICARIS

Des del Centre Penitenciari Madrid I Dones d'Alcalá de Henares, l'acusada Lorena G. va persistir de manera decidida en el seu propòsit d'acabar amb la vida de María Teresa. Per això va contactar amb un sicari a qui va oferir diners a canvi d'acabar amb la vida de María Teresa.

Notícies relacionades

Quan es va adonar que l'encàrrec realitzat no es veuria complert, el maig del 2014, va oferir 6.000 euros a Juana N. A., interna del mateix centre penitenciari. El pla era que, una vegada produïda la pròxima excarceració de Juana, posés fi a la vida de María Teresa i la seva filla María.

Per a això va enviar diverses cartes datades entre el 14 i el 29 de maig del 2014 insistint en la seva proposta. En aquestes missives remetia la mateixa informació amb similars indicacions que en les ocasions anteriors. Segons la prova pericial psicològica efectuada el 3 de desembre del 2014, l'acusada pateix un trastorn delirant de tipus erotomaníac amb episodis múltiples, aguts i greus que pertorba les seves capacitats i per al qual els psiquiatres aconsellen que sigui sotmesa a tractament.