DEL MUNICIPI D'ARROYOMOLINOS

Detingut un rector de Càceres per suposats abusos a menors

Es tracta del segon cas d'aquesta naturalesa en poc més d'un any a Extremadura

1
Es llegeix en minuts

El rector d'Arroyomolinos de Montánchez (Càceres) ha sigut detingut per suposats abusos a menors comesos a la capital, on va exercir a la residència geriàtrica Ciudad Jardín i com a vicari de la parròquia de San Pedro de Alcántara.

Segons publica el 'Periódic Extremadura', la Policia Nacional ha registrat la casa parroquial d'Arroyomolinos, on el detingut, d'uns 45 anys, passa breus períodes de temps, i el seu domicili a Càceres, on resideix de manera habitual.

El rector ha sigut apartat de l'exercici del seu ministeri fins que s'acabi el procés judicial, segons ha decidit el Bisbat de Coria-Càceres. Tot i que l'acusat gaudeix de la presumpció d'innocència, el Bisbat ha pres aquesta determinació "pensant en el bé del Poble de Déu", "per la ressonància social que el fet ja està tenint" i "per salvaguardar tots els drets", segons ha informat en un comunicat.

Per això, ha procedit a limitar de forma cautelar l'exercici del seu ministeri, apartant-lo d'aquest fins que finalitzi el procés judicial.

Notícies relacionades

Així mateix, el Bisbat assenyala que encara que desconeix els motius pels quals és acusat, expressa la seva "profunda consternació" perquè un sacerdot hagi pogut cometre algun delicte, "sigui del caràcter que sigui", quan s'espera d'ell "una conducta exemplar seguint  l'Evangeli que predica". Així mateix, fa una crida a la prudència "sobre les idees i els rumors que poden circular sobre les causes de la seva detenció".

Es tracta del segon cas d'aquesta naturalesa en poc més d'un any a Extremadura, després que el gener del 2015 el Jutjat d'Instrucció número 1 de Don Benito (Badajoz) obrís diligències contra el capellà de la localitat de Mengabril per un suposat cas d'abusos sexuals a un nen.