SIS DETINGUTS, CINC JA A LA PRESÓ

Desarticulada una banda que venia haixix a Espanya, França i Alemanya des de Barcelona

La investigació va començar quan la policia local de Sant Joan Despí va interceptar al novembre un carregament de 300 quilos de droga

 

  / MOSSOS D'ESQUADRA

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos han detingut sis persones i han desarticulat un grup dedicat al tràfic d'haixix, que des de Barcelona subministrava aquesta droga a Espanya, França i Alemanya. Cinc dels sis detinguts ja han ingressat a la presó.

En l'operació policial també s'han decomissat 1.200 quilos d'haixix amb un valor aproximat d'1.940.000 euros en el mercat il·lícit, així com estris i material per comercialitzar la droga.

La investigació va començar el setembre del 2015, després que la Policia Local de Sant Joan Despí interceptés un carregament de 300 quilos d'haixix en un control de trànsit, una operació que es va saldar amb la detenció d'un home de 37 anys i de nacionalitat marroquina.

PROCEDENT DEL MARROC

Els agents van trobar indicis de l'existència d'una infraestructura organitzada que obtenia l'haixix del Marroc i que després el distribuïa per Espanya i altres països de la Unió Europea.

Després de posteriors indagacions, el 30 de gener van interceptar dos transportistes, de 41 i 29 anys i nacionalitat marroquina, quan cobrien la ruta Cadis-Barcelona amb 160 quilos d'haixix.

Aquestes detencions van permetre obrir la línia d'investigació que finalment va possibilitar la identificació dels màxims responsables de la xarxa.

El 16 de març van tenir lloc registres en quatre immobles de municipis del Baix Llobregat i el Barcelonès. El dispositiu va culminar amb la detenció dels tres principals responsables de la banda, amb edats compreses entre els 22 i 28 anys, i de nacionalitat marroquina.

Així mateix, en un local de Santa Coloma de Cervelló (Barcelona) es van decomissar 750 quilos d'haixix, 70.000 euros en efectiu, una arma curta de foc i diferents armes prohibides.

En aquest lloc d'emmagatzematge es feia la distribució de la droga, principalment per la província de Barcelona, i es disposaven els contactes amb distribuïdors per introduir-la a Alemanya i França.

CONTACTES DES D'UN BAR DE L'HOSPITALET

Els responsables són tres germans, dos d'ells ja empresonats, un dels quals regentava un bar a l'Hospitalet, lloc que s'aprofitava per facilitar els contactes entre la resta de persones que s'encarregaven de fer tota la distribució i que participaven en el transport.

Notícies relacionades

A més, tota la família disposava d'una gran quantitat de telèfons mòbils i canviava sovint les línies de telèfon amb l'objectiu d'executar els delictes amb impunitat.

Encara que la policia considera el grup desmantellat, els Mossos no han descartat que es produeixin més detencions en els pròxims dies.