PRIMER ANIVERSARI

Els familiars de les víctimes de Germanwings demanen més control per evitar una altra tragèdia

Esperen que l'acte de record d'avui al Prat serveixi d'"agraïment" als que els van recolzar en els pitjors moments

 

  / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Familiars de les víctimes de Germanwings demanen als governs i a la societat que els segueixin acompanyant en la lluita per canviar un sistema que va fallar "amb brutalitat". A les portes de complir-se un any que el copilot Andreas Lubitz va estavellar als Alps l'avió que cobria el viatge de Barcelona a Düsseldorf, la presidenta de l'Associació d'afectats del vol GWI-9525, Silvia Chaves, assegura que aniran "a Brussel·les, a l'OMS i on sigui necessari" perquè "no es repeteixi mai més un sinistre que es podria haver evitat".

Chaves ha mostrat el seu desig que es depurin totes les responsabilitats i ha elogiat el paper del fiscal francès Brice Robin per haver assossegat els familiars de les víctimes en el seu desig d'aclarir els fets. "Estem convençuts que ell descobrirà tota la veritat", afirma Chaves en una entrevista a ACN.

AGRAÏMENT

L'associació espera que l'acte de record als familiars d'aquest dimecres a l'aeroport del Prat sigui també d'"agraïment" a totes aquelles persones que els van recolzar en els pitjors moments.

Notícies relacionades

Les famílies demanen a les institucions catalanes i estatals que les ajudin a arribar als organismes internacionals per aconseguir canvis legislatius en el sistema de comunicació de baixes i en els controls psicològics, entre altres, per evitar que es repeteixi una tragèdia com la de Germanwings. "Per a les famílies i crec, també, per al món, és molt difícil entendre com va poder passar", assenyala Chaves.