TROBADA INSTITUCIONAL

Rajoy i Puigdemont coincideixen per primera vegada en l'homenatge a les víctimes de Germanwings

Prèviament a l'acte de record, els dos presidents han tingut temps per poder intercanviar impressions

A l'acte hi han participat totes les institucions i familiars de les víctimes de l'accident aeri

Rajoy i Puigdemont coincideixen per primera vegada en l’homenatge a les víctimes de l’accident de Germanwings. / F. NADEU / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

No se sap de què han parlat, però el cert és que tant el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, com el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, han tingut aquest matí temps suficient de fer-ho per primera vegada, en els minuts previs a un acte de record a les víctimes de l'accident de l'avió de GermanwingsGermanwings que té lloc aquest matí davant la Terminal 2 de l'aeroport de Barcelona.

Prèviament a l'homenatge, els dos presidents han estat a l'aeroport durant gairebé una hora, en un espai privat, també atenent i acompanyant els familiars de les víctimes que han assistit a l'homenatge davant la terminal.

La d'avui és la primera ocasió, des que Puigdemont va ser investit president al gener, en què tots dos han coincidit. Ahir la portaveu del Govern Neus Munté va criticar una vegada més que Rajoy encara no hagi contactat amb Puigdemont des de la investidura, ni tampoc amb motiu de l'accident de l'autobús de Tarragona.

A l'acte també hi han assistit la ministra de Foment en funcions, Ana Pastor, els consellers Junqueras, Romeva i Jané, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i representants de grups polítics del Parlament, entre altres.

Un homenatge compartit

En l'acte hi han participat representants dels diferents equips i grups de rescat que van intervenir en l'accident que va causar la mort de 149 persones: Guàrdia Civil, Mossos d’Esquadra policia nacional, policia local del Prat, SEM, protecció civil, assistents socials i Creu Roja, així com l'ambaixador de França a Espanya.

Notícies relacionades

La portaveu de l'associació d'afectats ha mostrat el seu “suport i solidaritat” a les famílies de les víctimes dels atemptats de Brussel·les i ha reclamat millorar les mesures de seguretat. L'acte ha consistit en la descoberta d'una placa i l'encesa d'espelmes en record de les víctimes. Paral·lelament, també avui a Düsseldorf, Montse Mas, en representació dels assistents socials, ha recordat la “por, els nervis, la confusió, el caos, la tristesa, el dolor, l'esgotament físic i mental, però també molta energia”. 

Jordi Martori, en nom de Creu Roja, també ha subratllat que “el nostre cor estava al vostre costat” i ha tingut paraules de record per a l'accident de Freginals i les víctimes de Brussel·les. En nom dels Mossos, Sergio Delgado, ha defensat també la tasca dels equips d'actuació davant emergències com la de Germanwings. L'acte el tanquen les intervencions de Puigdemont i Rajoy.