El Català de l'Any 2015 presenta la llista dels seus candidats

Els lectors ja poden votar pel seu preferit per alçar-se amb el guardó el 7-A

El nombre d'aspirants es redueix a 9 després de la renúncia de Rosa Maria Sardà

Lucía Caram recull el guardó del Català de l’Any, flanquejada pel president del Grup Zeta, Antonio Asensio, i el president de la Generalitat, Artur Mas.

Lucía Caram recull el guardó del Català de l’Any, flanquejada pel president del Grup Zeta, Antonio Asensio, i el president de la Generalitat, Artur Mas. / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts

Un cop tancada la fase de presentació de propostes, el Català de l'Any 2015 es dirimeix a partir d'avui entre 9 candidats. Un d'ells, i per votació popular, rebrà el 7 d'abril, de la mà del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el premi Català de l'Any 2015. El guardó, convocat per EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, s'entregarà conjuntament amb els reconeixements Millor Iniciativa Empresarial i Millor Iniciativa Solidària (premi Mercè Conesa), en el transcurs d'una solemne cerimònia que tindrà lloc un any més al Teatre Nacional de Catalunya. La llista inicial de 10 candidats ha quedat reduïda a 9 després de la renúncia de l'actriu Rosa Maria Sardà.

Els lectors ja poden votar des d'avui mateix pel candidat que, segons el seu parer, atresori més mèrits per guanyar el preat guardó. Entre els finalistes hi ha figures de la música com Josep CarrerasJosep CarrerasRaimon Raimoni Pau Donés; un gran nom de l'escena teatral com Núria Espert;Núria Espert una gran esportista, la nedadora Ona Carbonell; l'escriptor i periodista Josep Maria Espinàs; l'arquitecte urbanista Oriol Bohigas; el doctor especialista en cirurgia Joan Pere Barret,Joan Pere Barret i el fundador de l'oenagé Proactiva Open Arms, Òscar Camps.Òscar Camps

Els 9 candidats són mereixedors del premi que atorga EL PERIÓDICO, però només el que tingui més suport dels lectors recollirà el testimoni que deixa la carismàtica religiosa i activista social Lucia Caram, argentina de naixement i catalana d'adopció, guanyadora de la passada edició per posar veu i defensar els més desafavorits.

COM VOTAR 

Els lectors poden votar per tres vies: a través de la web www.cataladelany.cat, del telèfon, trucant al número 905 955 903 o mitjançant un SMS al 25152 amb la paraula CATALA i, després d'un espai, afegint-hi el nom d'un dels 10 candidats. Aquestes seran també les vies per votar els candidats que vagin superant cadascuna de les eliminatòries.

Totes les persones que participin en la votació, en qualsevol de les fases, rebran una subscripció gratuïta a l'edició digital d'EL PERIÓDICO.

La primera fase de la votació finalitzarà el 30 de març. Fins llavors s'aniran eliminant, un a un, els candidats que vagin tenint menys suport per part dels lectors.

ENTREVISTES

Notícies relacionades

ENTREVISTESEL PERIÓDICO publicarà entrevistes amb tots els candidats perquè els lectors tinguin més elements de judici per recolzar una candidatura o una altra. Després de la setena expulsió, es donaran a conèixer els noms de la terna finalista amb opcions per obtenir l'estàtua que els distingeix com a Català de l'Any 2015. A partir d'aquest moment, ja només es podrà votar per un d'aquests tres candidats, mitjançant les mateixes tres vies.

Les votacions per dirimir el nom del Català de l'Any finalitzaran el 7 d'abril al migdia, unes hores abans de la gran gala al majestuós TNC. La votació es tancarà davant notari, que posarà el nom del guanyador en un sobre que no s'obrirà fins a la recta final de la cerimònia.