El jutge investiga un monitor escolar per abusos a cinc menors al col·legi marista

L'imputat va ser apartat pel centre escolar i està en llibertat provisional amb mesures cautelars

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un jutjat de Barcelona està investigant un altre cas de presumptes abusos sexuals a menors al col·legi Maristes de Sants-les Corts, comès presumptament per un monitor de menjador a la seu que el col·legi té al carrer d'Antoni Capmany de Barcelona, dedicat a l'ensenyament infantil i primari. Aquest assumpte es suma als casos múltiples de pederàstia denunciats en aquest centre religiós d'ensenyament concertat.

Els Mossos van detenir fa aproximadament un mes un monitor "d'uns 30 anys" i sense antecedents penals per haver abusat presumptament de cinc menors. La policia autonòmica va passar a disposició judicial l'arrestat el 17 de desembre. El Jutjat d'Instrucció número 33 de Barcelona, en funcions de guàrdia, va decretar la llibertat provisional per a l'investigat per un presumpte delicte d'abusos sexuals. La magistrada, això sí, va acordar com a mesures cautelars, l'obligació de comparèixer al jutjat, així com ordre d'allunyament i prohibició de comunicació amb les víctimes. Tampoc es podrà acostar al centre escolar.

El director del col·legi Maristes Sants-les Corts (que té dues seus, una a cada barri), Raimon Novell, ha declarat aquest dimarts a Europa Press que el centre de Sants "va apartar el monitor el mateix dia" que va tenir coneixemnt dels suposats abusos sexuals a menors i que es va activar "immediatament" el protocol intern de protecció de menors, les disposicions del qual no ha concretat, També es va posar en contacte amb l'entitat que contractava aquest monitor (el servei estava subcontractat), que feia 17 dies que treballava al col·legi.

Notícies relacionades

Segons ha explicat Novell, la direcció del centre va denunciar als Mossos d'Esquadra els fets al desembre, dos dies després de saber-ho i després va presentar denúncia una de les famílies afectades, tot i que "n'hi ha unes quantes més", ha dit el director.

Els Mossos investiguen aquest cas del centre dels Maristes al marge de les indagacions sobre els abusos d'un exprofessor de gimnàstica a la seu de les Corts, al carrer del Vallespir, dedicat a l'ensenyament secundari i batxillerat.