El virus zika també podria afectar la vista i l'oïda

Metges del Brasil descriuen casos de danys al nervi òptic i retines deformes

1
Es llegeix en minuts

Nens nascuts amb microcefàlia i defectes cerebrals vinculats al virus zika al Brasil també pateixen danys greus a la vista i segurament a l'oïda, segons han explicat diversos metges a partir dels casos coneguts.

La meitat dels 135 nadons que van ser avaluats en un centre de rehabilitació a la ciutat de Recife, al nord del país, tenien visió limitada a causa de nervis òptics i retines deformes, i molts a més eren guenyos, segons ha explicat l'oftalmòloga Camila Ventura. "Els seus ulls estan afectats per sempre. Entre el 40% i el 50% dels nens tenen seriosos problemes visuals".

El Brasil té censats uns 3.700 casos de nadons amb microcefàlia a causa del virus zika, que es propaga per la picada d'un mosquit i que ha sembrat l'alarma a tot Amèrica del Sud.  

El zika provoca problemes en el desenvolupament dels fetus, que deriva en nens amb microcefàlia, problemes d'aprenentatge i motors. Segons Ventura, els nens necessitaran ser estimulats durant els primers tres a sis mesos de vida o la seva visió mai millorarà. 

Notícies relacionades

En una carta publicada a la revista científica britànica 'The Lancet', Ventura i el seu equip alerten la comunitat científica del risc del virus. Segons l'OMS, que ha demanat una reunió d'urgència per tractar la situació, el zinka ja afecta uns quatre milions de persones a Amèrica.

Diverses farmacèutiques treballen en una vacuna per al virus, que provoca febres altes i símptomes similars al dengue, encara que moltes de les afectades embarassades no presenten símptomes.

Temes:

Zika Virus