Centenars d'afectats pel tancament sobtat de les clíniques dentals Funnydent

El grup clausura sense avís previ els dos centres que té a Catalunya i els set de la Comunitat de Madrid

icoy32583370 clinicas dentales cerradas  en madrid funnydent co160128205433

icoy32583370 clinicas dentales cerradas en madrid funnydent co160128205433

1
Es llegeix en minuts
RAFAEL MORALES / BARCELONA

Les dues úniques clíniques dentals que el grup Funnydent té a Catalunya van tancar ahir sense avisar-ne prèviament els clients. "Aquesta empresa no està disponible temporalment", és el missatge automàtic amb què responen aquest dijous a les trucades els telèfons a les consultes de Sabadell (Vallès Occidental) i Mataró (Maresme). Els treballadors i centenars de pacients dels nou centres que té el grup, la majoria en poblacions de la Comunitat de Madrid, s'han vist afectats pel tancament.

A Mataró diferents persones han fet pintades de protesta a la façana de l'edifici, que finalment ha hagut de ser custodiat per efectius dels Mossos d’Esquadra. Els clients afectats (que podrien ser milers) han convocat una assemblea informativa aquest divendres a partir de les nou del matí a la seu de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) situada al carrer de Puig i Cadafalch de la capital del Maresme.

TRACTAMENTS FINANÇATS

Una pacient barcelonina de la clínica de Mataró s'ha mostrat desolada per la situació, ja que encara no ha finalitzat el tractament i ha firmat un finançament de gairebé 5.000 euros fins al setembre del 2018. "Em van convèncer perquè fes el pagament a través d'una financera de Madrid que ens ho feia més barat", ha explicat. A Sabadell, els treballadors de la clínica situada al cèntric carrer de Zamenhoff s'han reunit per decidir les accions que han d'emprendre, informa Albert Segura.

Notícies relacionades

La mateixa situació s'està produint a les altres set clíniques que el grup té a les poblacions de Leganés, Móstoles, Alcorcón, Fuenlabrada, Alcobendas, Torrejón de Ardoz i Alcalá de Henares. Els pacients s'han organitzat a través de les xarxes socials i en tot just unes hores han format un grup de Facebook que ja té més de 600 seguidors.

LA POSTURA COL·LEGIAL

El Consell de Dentistes d'Espanya, que és l'organització col·legial de l'especialitat, ha recordat en un comunicat que "la principal obligació del dentista és vetllar per la salut del pacient". També explica que, en cas de reclamació, els usuaris han de contactar amb el Col·legi de Dentistes o les organitzacions de consumidors del territori. El comunicat informa que el tancament de les clíniques de Funnydent "deixa un determinat nombre de pacients odontològics amb tractaments inacabats" i "greus conseqüències per a la seva salut".