NO HI HA DANYS PERSONALS

Un terratrèmol de 6,3 graus sacseja Melilla i part d'Andalusia

El sisme, amb epicentre al mar d'Alborán, ha causat danys en alguns edificis

La ciutat autònoma ha suspès les classes de manera preventiva mentre es revisen les escoles

GRA002. MELILLA, 25/01/2016.- Aspecto de un inmueble afectado por el terremoto de 6.3 grados registrado hoy en el Mar de Alborán que se ha percibido con mayor intensidad en Melilla, donde ha causado daños en edificios y la suspensión de las clases en la ciudad autónoma para evaluar el estado de los centros educativos. EFE/Laly Zambrano / Laly Zambrano (EFE)

GRA002. MELILLA, 25/01/2016.- Aspecto de un inmueble afectado por el terremoto de 6.3 grados registrado hoy en el Mar de Alborán que se ha percibido con mayor intensidad en Melilla, donde ha causado daños en edificios y la suspensión de las clases en la ciudad autónoma para evaluar el estado de los centros educativos. EFE/Laly Zambrano
Terratrèmol de 6,3 graus al mar d’Alborán.

/

2
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

Un terratrèmol de magnitud 6,3 graus en l'escala de Richter s'ha deixat sentir aquesta matinada a Melilla i diversos punts d'Andalusia, sense que de moment s'hagin de lamentar danys personals encara que sí materials a la ciutat autònoma, on desenes de ciutadans s'han llançat al carrer en pijama atemorits. L'executiu local ha optat per suspendre les classes avui a l'espera de revisar els possibles danys a les escoles. El sisme, seguit per diverses rèpliques també de certa intensitat, ha tingut el seu epicentre al mar d'Alborán, a prop d'Al-Hoceima, el mateix lloc on dijous passat es va registrar un altre moviment tel·lúric de 4,9 i una zona de gran activitat sísmica.

Des de l'Institut Geogràfic Nacional han confirmat que el sisme s'ha produït a les 5,22 hores de la matinada, i que l'han seguit fins a nou rèpliques, algunes d'elles de 4,5 graus de magnitud. També han avisat que s'ha notat en algunes zones de Madrid. A causa de l'hora, ha enxampat la immensa majoria dels ciutadans a casa, dormint, i la majoria d'ells s'ha adonat del que passava pels intensos moviments dels llits, les làmpares o els vidres i les persianes de les finestres, segons relataven immediatament a les xarxes socials.

SOBRETOT A MÀLAGA I GRANADA 

Els efectes del terratrèmol s'han fet sentir ràpidament a tota la comunitat andalusa, des d'Almeria a Cadis, encara que amb més intensitat a la costa de Màlaga i Granada, la més pròxima a l'epicentre tot i estar a 200 quilòmetres. Des del Servei Coordinat d'Emergències 112 han confirmat que s'havien rebut més de 400 trucades de tota la regió demanant informació sobre com actuar o bé alertant del sisme. A Melilla es rebien 200 trucades més, i molts veïns s'han llançat al carrer espantats davant la intensitat del terratrèmol i les rèpliques.

Notícies relacionades

El president de la Ciutat Autònoma, Juan José Imbroda, ha subratllat que no s'han de lamentar danys personals perquè la majoria de la població es trobava a l'interior de les seves vivendes, però sí que s'han registrat danys en alguns edificis. Els bombers han apreciat esquerdes en immobles del centre de la ciutat, els més antics, i han caigut trossos de cornises i falsos sostres, així com part d'algunes façanes, cosa que ha obligat a algun desallotjament preventiu per motius de seguretat. Així mateix, s'han registrat alguns talls de subministrament elèctric en alguns punts encara que la llum ha tornat al cap de pocs minuts.

Els serveis d'emergències han recomanat no agafar els vehicles particulars per no col·lapsar més el dens trànsit que ja s'aprecia i que dificulta els desplaçaments dels bombers per avaluar els danys.

Temes:

Terratrèmols