Dos companys del nen que es va suïcidar a Leganés certifiquen l'assetjament

Els pares dels amics de Diego van explicar a la policia els insults que rebia

Diversos dels testimonis també havien patit 'bullying' al mateix col·legi religiós

icoy32490444 madrid  diego  gonzalez gonzalez el ni o de once a160121204214

icoy32490444 madrid diego gonzalez gonzalez el ni o de once a160121204214

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró
Manuel Vilaseró

Periodista

ver +

Almenys dos companys de classe de Diego Gonzálezel nen d'11 anys que es va suïcidar Leganés (Madrid), van donar detalls als investigadors de la policia de l'assetjament de què era víctima per part d'altres alumnes que també els maltractaven a ells sense que ni els professors ni la direcció del centre hi intervinguessin. Tant la carta de comiat de Diego com l'accés a aquests testimonis han convençut els pares que la fatal decisió està relacionada amb aquests problemes i que el col·legi està fent tot el possible per tapar-los.

“Es ficaven amb ell altres nens i sempre estava trist…”, va testificar el progenitor d'un dels seus excompanys, segons consta en el sumari del cas i han confirmat fonts judicials. El seu fill també havia patit diverses agressions fins al punt que va arribar a perdre una dent en dues ocasions, motiu pel qual va arribar a enfrontar-se a crits amb el director del centre, el religiós Vicente Ribas.   

Una altra nena relata com ella era molt amiga de Diego i un tercer company. Tots tres patien la persecució d'un grup de tres nens i nenes, dos dels quals estaven protegits perquè un era el fill d'un professor i un altre d'un catequista.

COSES DE NENS

Notícies relacionades

A Diego li deien “'empollon' de merda, 'maricon', bullit”, segons la nena. A ella, a més d'insultar-la, obligaven altres alumnes a fer-li el buit, li clavaven cops de colze, la pessigaven… “Tenia malsons nocturns i cridava a les nits”. Ella repetia als seus pares el mateix que Diego als seus, que no volia anar a l'escola. Al parlar amb el director del centre, el pare Ribas, els progenitors van obtenir una resposta idèntica a la de la resta de casos. “Són coses de nens, no té importància”, els va dir, si bé es va comprometre a prendre mesures.

El pitjor és que després van cridar la nena a la direcció i, davant d'una de les assetjadores, li van recriminar que hagués explicat el que li passava als seus pares. Després de passar pel psicòleg, la nena va abandonar l'escola.