El principal acusat de la tragèdia del Madrid Arena reclama la imputació de dos regidors

El judici s'ha iniciat amb la petició de nul·litat parcial de la defensa de Flores

Les famílies de les víctimes no han assistit a l'inici d'un procés que durarà sis mesos

32385329 60-madrid-arena-2

32385329 60-madrid-arena-2 / Agustin CATALAN

1
Es llegeix en minuts
MANUEL VILASERÓ / MADRID

El judici per la tragèdia del Madrid Arena ha arrencat aquest dimarts al matí amb la petició d'imputar els dos exregidors de l'Ajuntament de Madrid responsables del pavelló formulada per la defensa del principal acusat, Miguel Ángel Flores. El seu lletrat, José Luis Fuertes, ha sol·licitat durant la fase de qüestions prèvies la nul·litat parcial de la instrucció perquè, sense aturar la celebració de judici, una part de la mateixa investigui la implicació dels responsables polítics.

Segons la defensa de Flores, els regidors, Luis Calvo i Fátima Núñez, són els “autèntics responsables” dels fets per “les deficències que presentava l'edifici”, juntament amb els directius de l'empresa municipal que el gestionava, que seuen al banc dels acusats.

Calvo era tercer tinent d'alcalde i delegat d'Economia, Ocupació i Participació Ciutadana de l'Ajuntament en el moment dels fets i va ser el primer a abandonar el càrrec el 13 de novembre de 2012, tot just dotze dies després de la tragèdia. Era també el màxim responsable de Madrid Espacios y Congresos, l'entitat pública que va llogar el pavelló a l'empresa Diviertt.

Fátima Núñez, exregidora delegada de Seguretat i Emergències, també va abandonar el seu càrrec al Consistori al ser imputada uns mesos després pel jutge que va instruir el cas, Eduardo López Palop, que després la va exonerar.

REBUIG DE LES ACUSACIONS

Notícies relacionades

La petició de nul·litat parcial, “atípica”, segons va reconèixer el mateix lletrat, té molt poques possibilitats de prosperar, una vegada la instrucció ja va establir que cap dels polítics implicats tenia responsabilitat penal. Ni la fiscalia, ni les acusacions particulars i les populars han trobat en l'al·legat de Fuertes cap argument vàlid.

La resta de la primera sessió s'ha dedicat a la petició de noves proves i testimonis, a l'espera que en els pròxims dies comencin a declarar els 15 acusats. Cap dels familiars directes de les cinc víctimes ha aparegut per la sala i tampoc s'ha format cap tumult en el moment de l'entrada dels acusats. Queden sis mesos de judici i algunes sessions decisives que encara estan per arribar.

Temes:

Madrid Arena