Detinguts els tres supervivents del doble crim de Terrassa

Els Mossos d'Esquadra sospiten que estan implicats en la mort dels seus compatriotes

La policia catalana segueix la pista de la màfia georgiana, però manté obertes altres hipòtesis

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els tres supervivents que van presenciar el doble crim de Terrassa, perquè eren al mateix pis que les dues víctimes, segueixen aquest dimarts en dependències policials però ja no ho fan en qualitat de testimonis. Des d'aquesta matinada, estan formalment detinguts per la seva possible implicació en la mort dels seus dos compatriotes. 

El pistoler que ahir a mitja tarda es va embrancar a trets en un domicili de Terrassa va matar dos homes georgians. Però al domicili també hi havia aquests tres homes, també georgians, que, aparentment, van aconseguir escapar-se. 

Els dos que van caure morts van rebre trets de bala al cap. Tenien 32 i 46 anys, segons han aconseguit descobrir els treballs d'identificació dels Mossos d’Esquadra.

Els altres tres ocupants, ara detinguts, van saltar pel balcó fins al carrer i es van posar a córrer. Quan les primeres dotacions policials, alertades per un veí, van arribar al domicili, allà ja només hi van trobar estirats a terra els dos cossos sense vida de dos dels georgians. Ni rastre dels supervivents, ni tampoc de l'autor dels trets.

Als supervivents no van trigar a localitzar-los. Presentaven ferides lleus, que possiblement es van fer durant la seva fugida desesperada. Els Mossos els van detenir, els van identificar, van escoltar la seva versió dels fets i els van traslladar a la comissaria de Granollers, seu de l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Metropolitana Nord, que afronta el repte de resoldre aquest doble crim.

Després de prestar declaració, no van quedar en llibertat. De fet, segons ha pogut saber aquest diari, els investigadors, que segueixen estudiant el seu grau d'implicació en l'atac, van decidir de matinada detenir-los. Els policies pretenen reconstruir el trencaclosques de l'atac i ho fan qüestionant-s'ho tot. També la versió d'aquestes teòriques víctimes.

Notícies relacionades

De moment, i malgrat que les indagacions estan sota secret de sumari i en la seva fase més inicial, l'explicació que sembla tenir més sentit és que l'atacant va actuar per saldar una venjança pendent amb els morts. Els Mossos segueixen la pista de la màfia georgiana, entre altres hipòtesis. 

Per això la policia catalana va traslladar als veïns que viuen al carrer Nàpols, espantats per la notícia i atònits davant el desplegament de seguretat i mediàtic que assetjava els seus domicilis fins ben entrada la nit, un missatge de tranquil·litat: No s'havien de “preocupar” perquè l'assaltant no havia escollit aquell pis per atzar sinó que anava a buscar els seus inquilins.