Dues dones moren a mans de la seva parella a Madrid i Guadalajara

Els agressors han sigut detinguts, un d'ells després de presentar-se a comissaria

1
Es llegeix en minuts

La violència masclista ha causat les dues primeres víctimes de l'any 2016, amb l'assassinat de dues dones a mans de la seva parella a Madrid i a Guadalajara.

A Madrid, al districte d'Hortaleza, una dona de 43 anys i nacionalitat romanesa ha mort a mans de la seva parella després de ser estrangulada al seu domicili.

Segons una portaveu de la Prefectura Superior de Policia, la parella de la víctima, un home de 41 anys i d'origen albanokosovar, s'ha presentat a comissaria i ha sigut detingut després de confessar el crim

La víctima va interposar fa uns quants anys una denúncia per maltractaments contra la seva parella, encara que en l'actualitat no tenia ordre d'allunyament.

L'assassí confés ha acompanyat els agents a la vivenda que tots dos compartien, al número 76 del carrer Mota del Cuervo, on la policia ha trobat el cadàver d'una dona estirat al llit, amb marques d'estrangulament al coll.

Els sanitaris del Samur-Protecció Civil només han pogut confirmar la mort de la dona. L'Ajuntament de Madrid ha decretat tres dies de dol oficial per aquesta mort violenta.

UN ALTRE CRIM A GUADALAJARA

Galápagos (Guadalajara) ha sigut detingut aquest dimarts un home acusat de la mort d'una dona de 33 anys.

El crim ha sigut comès de matinada en un domicili del carrer Río Berbedillo, a la localitat de Galápagos. 

Notícies relacionades

La dona, que ha mort per ferides d'arma blanca, no havia interposat cap denúncia per violència de gènere ni es tenia constància d'agressions prèvies.

L'any passat van morir a Espanya 57 dones a mans de la seva parella o exparella, de les quals quatre a la Comunitat de Madrid, tres menys que el 2014.