El més vist del 2015 en la web d'EL PERIÓDICO

Les enquestes prohibides de les eleccions generals, l'accident de Germanwings als Alps o el nu de Kiko Matamoros i Makoke a 'Interviú, entre el més llegit pels lectors

 Resum de l’any 2015 / CARLA FAJARDO

2
Es llegeix en minuts

Durant el 2015, hem anat a votar diverses vegades (eleccions municipals, autonòmiques i generals), ens hem esgarrifat amb l'accident als Alps de l'avió de Germanwings que cobria el trajecte entre Barcelona i Düsseldorf i amb els atemptats terroristes de París i, emulant els nord-americans, ens hem tornat bojos amb el Black Friday. Tot plegat ha quedat reflectit en la llista dels temes que més han interessat als lectors de la web d'EL PERIÓDICO. A continuació repassem la llista de les notícies més vistes de la web.

1. Les enquestes secretes de les eleccions generals del 20-D publicades per 'El Periòdic d'Andorra' i de les quals va informar EL PERIÓDICO. Les notícies d'aquests sondejos, publicades la setmana abans dels comicis, quan per llei està prohibit divulgar enquestes a Espanya, van ser llegides per centenars de milers de persones. De totes, les que van rebre més visites van ser la penúltima enquesta, la que recollia els efectes del debat Rajoy-Sánchez, i la última, a poques hores de l'obertura dels col·legis electorals.

 2. La notícia de l'accident de l'avió de Germanwings als Alps, en què van morir 150 persones, entre elles 51 d'espanyoles, va ser una altra de les més llegides a la web, i concretament el directe de l'operació de rescat i la investigació del sinistre, provocat pel copilot de l'aerolínia alemanya Andreas Lubitz, que va estavellar l'avió a consciència.

3. La història humana d'una fotografia feta les primeres hores del 2015 va revolucionar les xarxes socials i va atraure l'atenció dels lectors. Es tracta d'una foto que un jove sicilià va penjar a les xarxes agafant la seva àvia, malalta d'Alzheimer. "En el passat em tenies tu sobre les cames, ara ho faig jo, iaia", va escriure Giancarlo Murisciano. Una lliçó d'humanitat.

4. El nu de Kiko Matamoros i Makoke a 'Interviú' va ser una altra de les més vistes de l'any.

5. La massacre que un grup de gihadistes van perpetrar el divendres 13 de novembre a París, fet que va causar 130 morts i uns 200 ferits, va commocionar el món sencer i va obrir un nou capítol en la història de la lluita contra l'Estat Islàmic. El directe que l'endemà dels atemptats va publicar la web d'EL PERIÓDICO, on es recollien les reaccions internacionals així com els detalls dels atacs i la investigació policial, va ser llegit per milers de persones.

6. La  crítica de 'Star Wars: el despertar de la força', publicada al cap de poc d'haver-se estrenat la setena pel·lícula de la saga, va interessar els lectors del diari.

7. Els catalans van anar a votar el 27 de setembre per elegir el nou Parlament de Catalunya. El directe del desenvolupament de la jornada electoral del 27-S va ser seguit per milers de lectors des de primeres hores del dia fins que es van conèixer els resultats.

8. El Black Friday, costum importat dels EUA, ha causat furor a Espanya i entre els lectors. De totes les informacions relacionades amb aquest tema publicades a la web, la més llegida va ser la de les ofertes per al Black Friday, liderades per Amazon, El Corte Inglés i MediaMarkt.

Notícies relacionades

9. El 20 de desembre, al cap de poc d'haver-se tancat les urnes en els col·legis electorals, es va publicar una enquesta a peu d'urna dels resultats de les eleccions generals, on ja es va apuntar que Rajoy i Rivera no sumaven vots per formar un govern estable. 

10. Barcelona va viure amb consternació la mort del professor Abel Martínez Oliva, de 35 anys, a mans d'un alumne a l'institut Joan Fuster de la ciutat. El nen, de 13 anys, va irrompre a la classe armat amb una ballesta i un matxet amb els quals va ferir de mort el docent.