Un pres es fuga després de declarar en un jutjat de Sant Feliu de Llobregat

Es tracta d'un albanès de 30 anys sense antecedents violents en el seu historial

La foto del pres que s’ha fugat aquest dimarts als jutjats de Sant Feliu de Llobregat.

La foto del pres que s’ha fugat aquest dimarts als jutjats de Sant Feliu de Llobregat.

3
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

Un malson recurrent de qualsevol policia és que s'escapi un detingut que està sota la seva responsabilitat. Això mateix els ha passat aquest dimarts al migdia als agents dels Mossos d’Esquadra a la sortida del jutjat de Sant Feliu de Llobregat.

Els policies estaven escortant dos presos, subjectats i emmanillats, durant el seu trasllat des de l'edifici judicial fins a la furgoneta policial, després que tots dos prestessin declaració per robar en un domicili.

Un d'ells ha sorprès l'agent que el traslladava quan ha trepitjat la vorera, a escassos metres del vehicle disposat per transportar-lo a ell i al seu company. L'ha empès amb força i ha arrencat una carrera a tota velocitat per un carreró que s'allunya de la seu, situada al carrer de Dalt de la capital del Baix Llobregat.

Ha aconseguit  fugir malgrat córrer amb les mans emmanillades 

El sorprenent atac ha agafat desprevinguts els altres dos agents que l'acompanyaven. Un d'ells, de fet, es trobava ocupat traslladant l'altre pres. Segons sembla, aquest segon detingut també ha mirat d'escapar-se dels policies aprofitant la confusió. Però el seu intent ha resultat fallit.

Els tres agents, un d'ells arrossegant el segon arrestat, han mirat de neutralitzar la fugida. Però no ha resultat possible malgrat que corria amb les mans emmanillades. Aviat han perdut el contacte visual amb ell i han retrocedit a tota velocitat per donar la veu d'alarma a través de la ràdio.

DISPOSITIU DE RECERCA

L'avís de la fuga ha activat immediatament un dispositiu de recerca en el qual han participat tant agents de la policia local de Sant Feliu com dels Mossos d’Esquadra. Un helicòpter ha sobrevolat el veïnat durant diverses hores. El perímetre policial ha tancat un cercle i les patrulles, a peu, en cotxe i en moto, han seguit buscant la ciutat per intentar atrapar-lo.

L'home més buscat aquest dimarts a Catalunya té 30 anys i és de nacionalitat albanesa. En el seu historial delictiu consten diverses detencions per robatoris en domicilis. Però el seu 'modus operandi' consistia a entrar a les cases forçant-ne les portes quan les vivendes eren buides. Per això no té antecedents per delictes violents contra les persones, tranquil·litzen fonts policials.  

POLICIA ABATUDA

El vigilant de seguretat dels jutjats explica que el pres s'ha valgut de la seva corpulència per desfer-se de la mossa, de dimensions “més reduïdes”. Quan s'ha consumat la seva fugida i han arribat els reforços per començar a pentinar els carrers adjacents, aquest treballador de seguretat ha vist com l'agent “es quedava molt compungida”. “És normal”, remarca, “això pot passar i és molt dur d'acceptar”, la defensa.  

Fina, la dependenta d'una botiga de productes dietètics, ho ha presenciat tot en directe. En aquell instant era fora del seu negoci, situat en una cantonada que queda a uns deu metres de la sortida del jutjat. A ella li ha semblat que el pres “li ha clavat una puntada” a la policia en lloc d'"una empenta”. Un altre element més de debat per a les converses del dia en el barri.

María José i Esther, treballadores de la botiga de llaminadures ‘Do…re…mi” i del Forn del Centre, adjacents amb la de la Fina, seguien a mitja tarda especulant sobre què havia pogut fallar. 

En realitat, l'acció ha sigut tan sobtada que la majoria no s'ha adonat de res i han sabut què passava quan s'han presentat al davant de les seves botigues nombroses unitats policials que han activat per coordinar l'operació de recerca. María José, per exemple, tan sols ha sentit l'“¡alto!” que els agents han cridat al fugitiu, quan l'home ja estava llançat en la seva escapada.  

Notícies relacionades

Jordi, el propietari del bar “El Raconet del 48”, es preguntava més tard com podia un home emmanillat córrer tan ràpid. “Jo faig servir les mans per impulsar-me, però si estan lligades segur que no puc anar tan ràpid”, mantenia.

Totes aquestes càbales també han de ressonar dins del cap dels policies. La millor de manera de silenciar-les serà que el detinguin aviat “i tot es quedi en un ensurt”. En això semblen coincidir tots els veïns.