A CALIFÒRNIA

Un cotxe sense conductor de Google rep una multa per anar molt lent

El vehicle alentia la circulació d'altres turismes, segons la policia

El cotxe sense conductor de Google, amb l’agent de policia.

El cotxe sense conductor de Google, amb l’agent de policia. / FACEBOOK

1
Es llegeix en minuts

Un dels cotxes sense conductor de Google va ser multat dijous per un agent de la policia per excés de lentitud, perquè circulava a 24 milles per hora (38 km/h) en una via on la velocitat màxima autoritzada és de 35 milles per hora (56 km/h) a Silicon Valley.

La denúncia la va fer Google a la seva xarxa social Google+, amb un text que deia: "Sembla que als humans no se'ls atura sovint per aquest motiu".

Notícies relacionades

Segons la policia de Mountain View, la població californiana on hi ha la seu de Google, un agent es va adonar que hi havia una llarga fila de cotxes al darrere d'un vehicle, i quan el va voler aturar, va veure que circulava sense conductor i amb una passatgera. Segons l'agent, el vehicle podia circular per aquella via, i per totes aquelles on la velocitat mitjana autoritzada és de 35 milles o menys.

Per raons de seguretat, Google limita la velocitat dels seus cotxes autònoms a 25 milles per hora. L'empresa del cercador fa anys que treballa en el projecte de cotxes autònoms, robotitzats, que ha han fet més d'1,6 milions de quilòmetres per carreteres nord-americanes, encara que el projecte segueix sense ser aprovat per temes legals.