CAIGUDA D'OBJECTES AEROESPACIALS

Trobades més deixalles espacials en una finca de Conca

Restes similars, d'un satèl·lit, van aparèixer a Múrcia i a Alacant

Especialistes en explosius i materials de naturalesa nuclear, radiològica i biològica retiren un dels objectes trobats a Múrcia, dilluns passat.

Especialistes en explosius i materials de naturalesa nuclear, radiològica i biològica retiren un dels objectes trobats a Múrcia, dilluns passat. / EFE / MARCIAL GUILLÉN

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
CUENCA

La Guàrdia Civil de Conca s'ha fet càrrec d'un objecte d'uns 20 quilos d'origen desconegut trobat per un agricultor al municipi de Pozorrubio de Santiago, a Conca, i que podrien ser «deixalles espacials», en concret restes d'un satèl·lit que s'hauria desintegrat a l'entrar en contacte amb l'atmosfera.

Fonts de la Delegació del Govern a Castella-la Manxa van confirmar que una persona va avisar de la troballa i que, dilluns passat, experts en explosius en van recollir les restes, que van ser traslladades a Madrid per ser analitzades.

En un primer moment, l'objecte va ser portat a la caserna de la Guàrdia Civil d'Horcajo de Santiago i els experts van descartar que pugui suposar qualsevol mena de «risc químic». Per la seva part, l'alcalde de Pozorrubio, Jesús Fernández, va detallar que l'objecte el va trobar un jove agricultor a la seva terra de labor de cereal dissabte passat i al retirar-lo va quedar «un gran forat» a terra. Va assenyalar que el tros metàl·lic té uns tres metres de diàmetre i el seu origen és desconegut, encara que la principal hipòtesi és que es tracta de «deixalles espacials» com les trobades fa uns dies a diverses localitats de Múrcia, com Mula i Calasparras.

Notícies relacionades

A Elda, a la província d'Alacant, ja havia aparegut una peça metàl·lica d'uns quatre metres de llarg parcialment calcinada que experts en material aeroespacial van determinar dijous que pertany a un satèl·lit o algun altre artefacte espacial. La peça estava ahir dipositada en dependències de la Policia Nacional perquè «ningú» l'havia reclamat, van informar a l'agència Efe fonts policials.

L'existència d'aquest objecte en un camp agrícola situat a la zona de les Barrancadas, entre les serres de Cámara i Umbria, es va descobrir perquè el propietari dels cultius va anar a la comissaria d'Elda per informar que havia aparegut un «tros de ferro». Va explicar als agents que va decidir comunicar la troballa després de sentir en els mitjans de comunicació que a la veïna regió de Múrcia havien aparegut diverses restes de ferralla espacial. En un primer moment s'havia pensat que la peça podia formar part del fusellatge d'un avió comercial.