Trobat amb vida el boletaire perdut des de fa cinc dies a la Garrotxa

La recerca del desaparegut, de 70 anys, es va suspendre dilluns i ha sigut represa després que els familiars sentissin veus al bosc

Miquel Poch, de 70 anys, que ha estat perdut cinc dies a la Garrotxa.

Miquel Poch, de 70 anys, que ha estat perdut cinc dies a la Garrotxa.

1
Es llegeix en minuts
FERRAN COSCULLUELA / GIRONA

Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquesta matinada amb vida el boletaire de Banyoles perdut als boscos de Sales de Llierca (Garrotxa) dijous passat. L'operació de recerca, que es va suspendre dilluns perquè que no es trobava cap rastre de Miquel Poch, de 70 anys, s'ha reprès aquesta mitjanit, després que la família del desaparegut comuniqués que havien sentit veus en una zona pròxima al torrent de l'Orri.

Davant l'existència de nous indicis, els bombers han enviat al lloc cinc dotacions que han participat en el dispositiu de recerca amb familiars del boletaire i alguns voluntaris. El desaparegut ha sigut finalment localitzat en un petit barranc a prop del torrent, en una zona coneguda com la font de la Vorada.

Membres del Grup d'Emergències Mèdiques dels bombers han fet una primera valoració del desaparegut, que presentava símptomes d'hipotèrmia i es trobava en un estat de semiinconsciència. Després de protegir-lo del fred amb una manta, un barret i un sac, l'han tret del barranc en una llitera. Posteriorment, Miquel Poch ha sigut traslladat en una ambulància a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Ingressat a l'UCI

Notícies relacionades

Membres del Grup d'Emergències Mèdiques dels bombers han realitzat una primera valoració del desaparegut, que presentava símptomes d'hipotèrmia i estava en un estat de semiinconsciència. Després de protegir-lo de fred amb una manta, un barret i un sac, l'han tret del barranc en una llitera. Posteriorment, Miquel Poch ha sigut traslladat en una ambulància a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

El boletaire ha sigut ingressat posteriorment a la Unitat de Cures Intensives (UCI) d'aquest centre hospitalari per tractar-lo de la hipotèrmia que pateix i de diverses fractures costals. El seu pronòstic és reservat, segons han precisat fonts de l'hospital.