NOMÉS EXISTEIX A ESPANYA

Trànsit suprimeix el permís per conduir de taxis, ambulàncies o transport escolar

El canvi és per adaptar-se al Permís Únic Europeu de Conducció, comú als 28 estats

Taxis a la parada de la T-1 del Prat.

Taxis a la parada de la T-1 del Prat. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

Trànsit suprimirà des de l'1 de gener del 2016 el permís de conducció de la classe BTP, fins ara exigit per conduir taxis, ambulàncies, cotxes de policia, altres vehicles d'emergències i vehicles de transport escolar.

Segons ha informat la Direcció General de Trànsit, aquest permís, només existent a Espanya i amb validesa exclusivament al territori nacional, se suprimeix per adaptar-se a les categories de permisos existents al Permís Únic Europeu de Conducció, comú als 28 estats de la Unió.

Els tipus de vehicles a què autoritza a conduir la categoria BTP es podran conduir amb altres categories ja recollides al Permís Únic Comunitari a partir de l'entrada en vigor de la modificació reglamentària.

Es tracta de "vehicles prioritaris quan circulen en servei urgent, vehicles que realitzen transport escolar quan transporten escolars i vehicles destinats al transport de viatgers en servei d'aquesta naturalesa, tots amb una massa màxima autoritzada no superior a 3.500 quilos i amb un nombre de seients, incloent-hi el conductor, que no excedeixi de nou".

Els titulars d'aquest permís podran seguir conduint els vehicles per als quals abans es requeria el BTP, amb independència que hagin de complir els requisits que poguessin establir les normes sectorials corresponents per exercir aquests serveis.

Així mateix, aquests titulars continuaran amb el mateix permís de conducció, en què figura la categoria BTP, fins que els caduqui el permís de la categoria B. Quan el renovin, al nou document ja no hi figurarà la menció BTP.

Notícies relacionades

La supressió d'aquesta classe de permís quedarà reflectida al Reglament General de Conductors que ha d'estar aprovat abans del 31 de desembre del 2015 per transposar la directiva comunitària.

Segons Trànsit, només falta el dictamen del Consell d'Estat i la seva posterior publicació al BOE perquè entri en vigor.