POLÈMIQUES DECLARACIONS DE L'ARQUEBISBE DE VALÈNCIA

Cañizares es pregunta si en "la invasió" de refugiats "és tot com ho pinten"

El cardenal afirma que "de perseguits en vénen molt pocs", i sosté que són "el cavall de Troia" a Europa

Dubta que hi hagi més pobresa a Espanya perquè no veu "més gent que abans vivint sota un pont"

1
Es llegeix en minuts

L'arquebisbe de València, el cardenal Antonio Cañizares, s'ha preguntat aquest dimecres si en "aquesta invasió d'immigrants" i refugiats que, segons ell, viu Europa "és tot com ho pinten", i ha demanat prudència als governs davant el que considera "el cavall de Troia" en les societats europees.

Cañizares ha respost així en la seva intervenció en un esmorzar del Fòrum Europa-Tribuna Mediterrània, al ser preguntat per si els diferents governs i l'Església estan fent prou o actuant correctament amb els immigrants que arriben a l'oest d'Europa fugint de països en conflicte, com Síria. Segons l'arquebisbe, "sembla que hi ha més gestos i propaganda". I s'ha preguntat: "En aquesta invasió d'immigrants, ¿és tot com ho pinten?". I ell mateix s'ha respost: "¿Com quedarà Europa d'aquí uns anys, amb tot el que ve ara? No es pot jugar amb la història ni amb la identitat dels pobles", ha asseverat, abans de considerar que els gestos d'acollida d'aquestes persones "poden quedar molt bé avui" però són "realment el cavall de Troia en les societats europees".

"DE PERSEGUITS EN VÉNEN MOLT POCS"

Cañizares, que acaba de complir un any d'ofici a València, ha instat a "veure qui hi ha al darrere de tot això", i ha sostingut, en al·lusió als refugiats, que "de perseguits en vénen molt pocs", i que són aquests els que està acollint i atenent l'Església.

En un altre moment de l'esmorzar informatiu, Cañizares també ha qüestionat la pobresa a Espanya. Ha afirmat que el país viu "una recuperació econòmica que s'ha de reconèixer" i ha assenyalat que no veu en l'actualitat "més gent demanant al carrer o vivint sota un pont que abans".

Notícies relacionades

L'arquebisbe ha criticat els partits polítics emergents, que ha definit com una "onada de moviments populistes", perquè "es desqualifiquen perquè no tenen la base i suport d'una veritat objectiva". També ha carregat contra els mitjans de comunicació per no mostrar "la veritat i la bellesa" de la institució familiar.

No és la primera vegada que Cañizares fa declaracions polèmiques. Dies abans de les eleccions del 27-S, va fer una crida als feligresos a resar per la unitat d'Espanya.