NOMENAMENT A L'EMPRESA DE COMUNICACIÓ

Agustí Cordón, nou conseller delegat del Grup Zeta

És director general de la Fira de Barcelona i s'incorporarà al seu càrrec al novembre

L'executiu assumeix el relleu de Joan Llopart, que va morir dissabte passat

Agustí Cordón, nou conseller delegat del Grup Zeta, aquest dimarts 6 d’octubre a EL PERIÓDICO.

Agustí Cordón, nou conseller delegat del Grup Zeta, aquest dimarts 6 d’octubre a EL PERIÓDICO. / JULIO CARBÓ

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El Consell d'Administració del Grup Zeta, a proposta del seu president, Antonio Asensio Mosbah, va decidir nomenar per unanimitat, en la seva reunió del 23 de setembre passat, Agustí Cordón conseller delegat del Grup. Agustí Cordón assumeix les funcions executives que fins ara desenvolupava Joan Llopart, que va ser president de la Comissió Executiva i vicepresident de la companyia, i que va morir dissabte passat, 3 d'octubre, a Barcelona. El mateix Joan Llopart havia demanat feia temps a Antonio Asensio el seu relleu en les tasques professionals que desenvolupava a Zeta, davant la impossibilitat de continuar dedicant-se de ple a la seva feina, com a ell li agradava fer. Aquesta és la raó del nou nomenament, acordat durant el mes de setembre. El conseller director general, Conrado Carnal, seguirà desenvolupant les funcions executives que ja porta a terme actualment.

Agustí Cordón, de 52 anys, és actualment director general de la Fira de Barcelona, considerada com un dels organismes firals més importants d'Europa, així com vicepresident executiu de la Mobile World Capital Barcelona, iniciativa que té com a objectiu impulsar el sector de les tecnologies mòbils i digitals i que compta amb un dels principals actius, el Mobile World Congress,  l'esdeveniment més significatiu a nivell  mundial que se celebra cada any a la ciutat de Barcelona.

El conseller delegat s'incorporarà al llarg del mes de novembre al seu nou càrrec. És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, postgrau del IESE Business School de Barcelona, i graduat a l'Executive CEO Global Program de la Wharton School, de Filadèlfia, de la China Europe International Business School (CEIBS) de Xangai i del IESE de Barcelona i São Paulo.

Va començar a desenvolupar la seva activitat professional l'any 1988 a la firma Ernst &Young i com a consultor en els sectors financers, farmacèutics i de productes de consum. Al llarg de la seva trajectòria professional ha ocupat càrrecs de màxima responsabilitat en destacades multinacionals, totes relacionades amb la indústria de béns de consum més importants del món, com és el cas d'Anheuser Bush, Campbell Taggart,  Erthgrains,  Sara Lee European Bakery Operations y Bimbo Comercial SA. El 2004 va ser designat director general de la Fira de Barcelona, càrrec que ostentarà fins a la seva incorporació al Grup Zeta. A més a més és membre del comitè executiu de la Cambra de Comerç d'Espanya i conseller de diverses companyies de diferents sectors econòmics.

Notícies relacionades

Agustí Cordón s'incorporarà al Consell d'Administració del Grup Zeta del qual ja formen part Antonio Asensio, Francisco Matosas, Pedro Fontana, Serafín Roldán, Conrado Carnal i Andrés Tejero. Així mateix s'integrarà a la Comissió Executiva, juntament amb Antonio Asensio, que la presidirà, i Conrado Carnal.

EL GRUP / Grup Zeta, fundat el 1976 per Antonio Asensio Pizarro,  és una de les companyies del sector de la comunicació més importants d'Espanya, amb una facturació al voltant de 200 milions d'euros i una plantilla de 1.250 treballadors. Compta amb una unitat de premsa diària amb set diaris d'àmbit nacional i regional; una unitat de revistes, amb més de cinquanta publicacions dirigides a segments molt diversos; l'editorial de llibres Ediciones B; cinc plantes d'impressió; una agència exclusivista de publicitat, i una potent unitat d'internet que presta servei a tot el grup en el desenvolupament de les pàgines web i xarxes socials.

Temes:

Grup Zeta Premsa