Trobats tres refugiats sirians dins d'un camió frigorífic a Hernani

Han sigut traslladats a un hospital amb símptomes d'hipotèrmia i falta d'oxigen

Camió frigorífic (dreta) en què han sigut trobats tres refugiats sirians a Hernani.

Camió frigorífic (dreta) en què han sigut trobats tres refugiats sirians a Hernani. / EFE / JAVIER ETXEZARRETA

1
Es llegeix en minuts

Tres refugiats sirians han sigut localitzats aquest dimarts, amb símptomes de falta d'oxigen i hipotèrmia, a l'interior d'un camió frigorífic aparcat en una estació de servei de la localitat guipuscoana d'Hernani.

El departament basc de Seguretat ha informat que els tres homes han sigut localitzats a les 18.40 hores, després que el camió s'hagi aturat a l'estació de servei, a l'AP-8 en sentit cap a Madrid, i el xòfer d'un altre vehicle hagi sentit cops i crits procedents de l'interior del remolc.

Notícies relacionades

Aquest conductor ha alertat el xòfer del camió frigorífic, que viatjava des de Polònia, i tots dos han avisat l'Ertzaintza. Els agents han obert la porta del darrere del camió i han trobat els tres homes, de nacionalitat siriana, afectats per la falta d'oxigen i amb símptomes d'hipotèrmia, així que han sigut traslladats a l'Hospital Donostia.

El compartiment refrigerat en què han viatjat els tres immigrants es mantenia a una temperatura de 10 graus, segons ha precisat l'Ertzaintza. El camió, que va carregar aquest dilluns per última vegada a Bèlgica, transportava fruita i es dirigia a Mercamadrid, han informat les fonts citades.