L'ESGLÉSIA ENTRA EN EL 27-S

El cardenal Cañizares convoca una vetlla per "pregar per Espanya i la seva unitat"

L'arquebisbe de València ha convocat una vetlla a la catedral divendres que ve

1
Es llegeix en minuts

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha convocat una vetlla aquest divendres a les 20.00 hores a la catedral de València per resar "per Espanya i la seva unitat", i ha demanat a les parròquies que incloguin oracions per aquesta mateixa intenció durant un mes a totes les misses.

Segons han informat fonts de l'arquebisbat de València, Cañizares ha fet pública una carta firmada també pel bisbe auxiliar de València, monsenyor Esteban Escudero, "davant la gravetat i la situació tan decisiva que vivim", i en què es refereixen a les eleccions autonòmiques de Catalunya.

En l'escrit se cita la Conferència Episcopal Espanyola, la doctrina social de l'Església i sant Joan Pau II per assegurar que no hi ha "cap justificació moral" per a la secessió.

"No entrem en valoracions polítiques", indiquen l'arquebisbe de València i el seu bisbe auxiliar, que afegeixen que des del punt de vista "moral" el que passi el 27 de setembre "planteja qüestions de summa gravetat".

Notícies relacionades

Cañizares i Escudero sostenen en la seva carta titulada 'Resar per Espanya i la seva unitat' que sempre és millor "la unitat que la divisió" i consideren que els catòlics "no poden augmentar el nombre extens del que algú ha anomenat la confraria dels absents".

Tots dos han demanat que "durant un mes almenys" i a partir d'avui mateix s'introdueixin "pregàries especials en l'oració dels fidels a la Santa Missa" perquè sigui "una oració incessant, constant, que arribi a Déu".