EL DEBAT SOBIRANISTA

Linde: "El 'corralito' és altament improbable, gairebé impossible"

El governador matisa les seves declaracions de dilluns sobre una hipotètica Catalunya independent

Luis Maria Linde, durant una reunió del sector financer, el 8 abril a Madrid.

Luis Maria Linde, durant una reunió del sector financer, el 8 abril a Madrid. / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts
ROSA MARÍA SÁNCHEZ / MADRID

El governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, ha aclarit aquest dimecres que la possibilitat d'un 'corralito' bancari a Catalunya, en cas d'una declaració unilateral d'independència "és altament improbable, jo diria que gairebé impossible".

Així ho ha afirmat el governador a la Comissió de Pressupostos del Senat després d'haver sigut interpel·lat pels senadors en relació amb les seves polèmiques afirmacions, dilluns, sobre la possibilitat d'un 'corralito' a Catalunya. "Ni vaig amenaçar, ni vaig treure el tema" d'un possible 'corralito', ha dit aquest dimecres. Segons ha explicat, va respondre a una pregunta dels periodistes afirmant que "en situacions d'alta incertesa no es pot excloure" la possibilitat d'un 'corralito', la possibilitat del qual, ha dit que en tot cas era "altament improbable".

Notícies relacionades

Aquest dimecres ha volgut subratllar aquest matís. "El sinistre de què es parla és altament improblable", ha dit. I a més, "no preocupa a ningú a Europa".

En resposta a les preguntes formulades pel senador Bel (del grup de CiU), Linde ha desmentit l'existència d'un document en el si del Banc Central Europeu (BCE) que permetria una ràpida adhesió d'una hipotètica Catalunya independent als mecanismes de l'eurosistema. "Com a governador i com a membre del BCE" ha dit que "no és cert". "Això no és veritat, és una invenció", ha remarcat.