Presó comunicada i sense fiança per a Morate, presumpte autor del doble crim de Conca

L'acusat, que s'ha acollit al seu dret a no declarar, ha arribat aquesta matinada a Espanya procedent de Romania

L’acusat del doble crim de Conca ha sigut traslladat als jutjats de la ciutat. / @POLICIA

2
Es llegeix en minuts

El titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Conca ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a Sergio Morate, a qui s'imputa com a presumpte autor de dos delictes d'assassinat de Marina Okarinska i Laura del Hoyo. L'imputat, que ha comparegut davant el jutge avui poc després de les onze del matí, s'ha acollit al seu dret a no declarar i ingressarà de manera immediata al Centre Penitenciari Madrid VII, d'Estremera.

El Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa ha informat en un comunicat de la compareixença davant el jutge Gonzalo Criado del Rey Tremps. Al text, el TSJCM ha recordat que la causa oberta continua sota secret de sumari i se segueix instruint en seu judicial.

TRASLLADAT DES DE ROMANIA

Morate ha comparegut als jutjats de Conca després d'arribar a Espanya procedent de Timisoara (Romania), on ha sigut entregat a la policia espanyola per les autoritats romaneses. L'avió ha arribat a l'aeroport madrileny de Torrejón aquesta mitjanit, i després Morate ha sigut traslladat fins a Conca en un cotxe camuflat de la Policia Nacional escortat per tres furgons d'antiavalots i dos vehicles més.

La comitiva, que ha arribat a les 03.16 hores, ha entrat directament per la porta del darrere dels jutjats, on s'espera que demà comparegui davant el jutge de Primera Instància i Instrucció número u de Conca. A les portes dels jutjats esperaven el sospitós del doble crim una dotzena de persones que han proferit crits "d'assassí" quan ha arribat.

Les autoritats romaneses van entregar Morate a la policia espanyola dissabte després d'estar 23 dies en arrest preventiu a Romania. El detingut estava previst que fos posat a disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 de Conca, que investiga l'assassinat de les joves trobades mortes el 12 d'agost després d'estar diversos dies desaparegudes. Les noies van patir fortes contusions abans de morir.

ES VA DECLARAR INNOCENT

Notícies relacionades

D’aquesta manera, l’estada de Morate a Romania arriba al seu final després d’haver estat detingut per una unitat especial de la policia romanesa el 13 d’agost a Lugo, una petita localitat de prop de 50.000 habitants, a l’oest del país balcànic. El cotxe en què el detingut va viatjar a Romania i en què suposadament va traslladar els cossos sense vida de les dues joves fins al lloc on van ser trobats també està a disposició de les autoritats espanyoles perquè la policia científica hi pugui buscar proves per acusar-lo.

Morate es va declarar innocent i va afirmar davant el jutge del Tribunal d’Apel·lació de Timisoara que no hi havia proves en contra seu. No obstant, el 24 d’agost el magistrat va donar llum verda a l’extradició sol·licitada per Espanya, una decisió que el detingut va recórrer la setmana passada. Però com es preveia, l’Alt Tribunal de Cassació i Justícia de Bucarest va ratificar dimecres la seva extradició, a l’argumentar que la motivació de l’arrestat no té fonament. Durant la vista, Morate es va tornar a declarar innocent i va al·legar que sentia por de tornar a Espanya per les suposades amenaces de mort que li havia fet arribar la família d’una de les víctimes i la possibilitat que se celebri un judici "injust" a causa de la mediatització del cas.