EPIDÈMIA A L'ÀFRICA

Nova mort per Ebola a Sierra Leone quan l'epidèmia es donava per eradicada

Una dona mor dies després que fos donat d'alta l'últim pacient

1
Es llegeix en minuts

El cos d'una dona que va morir a Sierra Leone ha donat positiu per virus d'Ebola, menys d'una setmana després que l'últim pacient de la malaltia fos donat d'alta en un hospital. La nova mort suposa un revés per als esforços per eradicar el brot, que ha durat 18 mesos, i que ha infectat més de 28.000 persones, de les quals n'ha matat un terç.

Aquest últim cas és d'una dona de 67 anys, del districte de Kambia, a prop de la frontera amb Guinea, que va morir dissabte passat.

L'oficial metge de Sierra Leone, Brima Kargbo, va explicar que dues mostres van donar positiu. La zona feia més de 50 dies que no registrava un cas d'Ebola confirmat, cosa que suggereix la possibilitat d'un error.

Notícies relacionades

La dona treballava com a intermediària, encara que els seus familiars expliquen que no havia viatjat recentment. És el primer cas al país des del 8 d'agost.

Sierra Leone havia sigut declarada lliure d'Ebola quan el pacient ingressat va sortir de l'hospital. Libèria ho va ser el 23 de juliol. La via sexual és la que es dóna com a més possible per a la transmissió ja que el virus viu en el semen fins a 21 dies.

Temes:

Sierra Leone