FINAL D'UN CAS JUDICIAL

L'Audiència posa en llibertat l'àvia de Fuerteventura

La dona sortirà de la presó aquest mateix dijous

Josefa surt de la presó de Tahíche (Lanzarote). / EFE / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

L'Audiència de Las Palmas ha revocat la resolució de la jutge que va ordenar l'ingrés a la presó de Josefa Hernández, la veïna de Fuerteventura condemnada a sis mesos per construir casa seva en un espai protegit, i ha decretat la seva immediata posada en llibertat, ha informat la seva defensa.

Les filles de Josefa Hernández, de 62 anys, ja s'estan dirigint cap a Lanzarote, on esperen reunir-se amb la seva mare aquesta mateixa tarda a la sortida de la presó de Tahíche.

El cas de Josefa Hernández va despertar indignació social després que ingressés aquesta setmana a la presó per complir una condemna per haver construït part de la seva vivenda en una zona protegida de l'illa de Fuerteventura. El president del Govern, Mariano Rajoy, va anunciar aquest dilluns que el Consell de Ministres aprovaria aquest divendres el seu indult.

El Ministeri de Justícia va rebre el 31 de març la petició d'indult per part de l'advocat de Josefa. El 19 de maig va sol·licitar els informes preceptius al jutjat i al Ministeri Públic, que van arribar el 2 de juliol i eren contraris a perdonar l'acusada.

Els expedients d'indult passen per un dels quatre o cinc Consells de Ministres que celebra mensualment l'Executiu. Les comprovacions sobre el de Josefa Hernández no estaven a punt per a la reunió del 10 de juliol, i per això s'estudiarà, amb altres expedients, aquest divendres.

JOSEFA "ESTÀ BÉ"

Per una altra banda, quan han preguntat a la seva filla Minerva si ja ha pogut contactar amb Josefa, ja que des que es conegués la notícia de l'indult no havia pogut parlar amb ella, ha assenyalat que aquest dimecres va poder finalment tenir una conversa amb la seva mare.

Notícies relacionades

Ha assegurat que la seva mare "està bé" i "supercontenta" amb la notícia de l'indult, i també ha afegit que a la presó de Tahíche l'"estan tractant superbé".

Finalment, en relació amb la vivenda que el Govern de les Canàries li ha ofert a la família perquè de forma provisional tinguin un lloc on viure mentre es tira la part afectada de l'immoble, una vegada surti Josefa de la presó, Minerva ha indicat que aquest mateix dijous té una reunió amb l'alcalde de Betancuria perquè li expliqui els detalls d'aquesta possible solució, ja que "només se n'ha de tirar una part i l'altra pot quedar afectada".