ANUNCI DE METGES SENSE FRONTERES

Sierra Leone dóna d'alta l'últim malalt d'Ebola

Els ciutadans i el personal sanitari de l'hospital on estava ingressat celebra amb eufòria la notícia

El personal sanitari celebra que l’últim malalt d’Ebola de Sierra Leone ha sigut donat d’alta. / periodico

1
Es llegeix en minuts

L'últim malalt d'Ebola a Sierra Leone ha sigut donat d'alta de l'hospital on estava al comprovar que està lliure de càrrega vírica, segons ha confirmat aquest dimarts Metges sense Fronteres (MSF). Al centre mèdic el pesonal sanitari ha mostrat la seva alegria, que han celebrat amb càntics i balls, tal com es pot apreciar al vídeo.

En un comunicat, l'oenagé ha volgut compartir amb la població de Sierra Leone el seu enorme entusiasme, "ja que per fi es veu a prop el final de la lluita contra l'Ebola al país". De totes maneres, MSF ha puntualitzat que "no es s'ha d'oblidar que fins que passin 42 dies sense que apareguin nous casos, Sierra Leone no podrà ser declarada lliure de l'epidèmia".

"Mentrestant, hem de seguir en alerta i estar preparats per poder detectar l'aparició de nous brots, tant ara com en el futur", ha afegit l'oenagé, que ha recordat que a Guinea, país veí de Sierra Leone, la setmana passada es van donar tres nous contagis.

LA FI DE L'EPIDÈMIA

Notícies relacionades

El coordinador de MSF a Sierra Leone, José Hulsenbek, ha afirmat que "la crisi de l'Ebola a Àfrica només podrà donar-se per acabada en el moment en què tots els països afectats sumin 42 dies sense l'aparició de nous casos".

L'epidèmia d'Ebola a Àfrica  ja ha registrat oficialment 11.299 persones mortes; 3.952 d'elles a Sierra Leone. El nombre total de contagis registrats ja són 27.988, i gairebé la meitat d'ells s'han donat a Sierra Leone (13.494). La quantitat "real de morts i infectats no podrà arribar a conèixer-se mai", ha dit Hulsenbek.

Temes:

Sierra Leone