TRADICIÓ QÜESTIONADA

Un vídeo aviva la polèmica sobre l'empaitada d'ànecs de Roses

A la filmació es veu com una dona pica amb una au la càmera d'un activista defensor dels animals que l'està gravant

Una dona llança al mar un ànec i el fa servir per atacar un activista. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
FERRAN COSCULLUELA / GIRONA

Un vídeo en què es veu com una dona pica amb un ànec la càmera d'un activista a favor dels drets dels animals durant la tradicional empaitada d’anecs que es va celebrar diumenge passat a Roses (Alt Empordà) ha indignat nombrosos usuaris a les xarxes socials, després que la filmació fos penjada a Youtube.

Notícies relacionades

L'empaitada d'ànecs és una tradició de Roses que consisteix a llançar 50 aus al mar perquè siguin atrapades pels banyistes, que reben un premi a canvi. Després de la persecució, els animals tornen a les seves gàbies vius, però no obstant aquesta activitat és criticada per les associacions protectores d'animals, perquè consideren que es maltracta les aus. Una campanya iniciada a Change.org per demanar que es posi fi a aquesta singular competició ja ha aconseguit més de 2.000 adhesions.

Diumenge passat, un grup d'activistes i nombrosos periodistes van anar a veure l'empaitada, que es va celebrar entre les protestes dels animalistes. L'Ajuntament de Roses té previst celebrar una consulta popular l'any que ve per decidir si es continua permetent aquesta festa.

Temes:

Roses