Salut avala que se suspengui els metges antivacunes

"Qüestionar a aquestes altures l'eficàcia de la vacuna de la diftèria o la tos ferina està fora de lloc", afirma Boi Ruiz

1
Es llegeix en minuts

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha avalat la suspensió de metges que aconsellin no vacunar els nens que proposava recentment el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós.

Ruiz, a la Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent, ha assegurat que el col·legi professional "ha de fer el que cregui oportú en termes deontològics" sobre temes com la vacunació infantil. "Qüestionar a aquestes altures l'eficàcia de, per exemple, les vacunes contra la diftèria i la tos ferina, està fora de lloc".

Notícies relacionades

Segons el titular de Salut, s'ha de fer el possible perquè els pares que decideixin no vacunar els seus fills puguin tenir una segona opinió.

La mort d'un nen a Olot no vacunat per diftèria aquesta primavera va destapar que hi ha pares que deixen de vacunar els seus fills per por de les possibles conseqüències. I que només a la classe del nen que va morir hi havia 47 nens sense vacunar.