Dóna a llum la nena paraguaiana d'11 anys violada pel seu padrastre

La nena va anar amb la seva mare a un hospital amb dolors estomacals quan va confessar que havien abusat d'ella

Dóna a llum la nena paraguaiana que es va quedar embarassada després de ser violada pel seu padrastre / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

La nena d'11 anys que es va quedar embarassada al ser violada per la parella de la seva mareembarassada  ha donat a llum aquest dijous, i ha tornat a la primera plana de la premsa paraguaiana un cas que ha reobert el debat sobre les agressions sexuals a menors al país sud-americà.

'Mainumby', el nom fictici que les autoritats paraguaianes han donat a la jove mare, ha donat a llum a una nena de 3 quilos i 50 grams a l'Hospital Reina Sofía que gestiona la Creu Roja a Asunción, segons ha informat el director de l'oenagé a la capital, Mario Villalba.

La nena s'ha sotmès a una cesària "que ha anat com qualsevol altra, però amb la diferència de l'edat", ha dit Villalba a una ràdio local. Tant la mare com el nadó estan bé i s'espera que, si segueix aquesta evolució, rebin l'alta d'aquí tres dies.

Les dues menors quedaran sota la tutela de la mare de 'Mainumby', que està en llibertat condicional a l'espera que la justícia paraguaiana determini la seva responsabilitat en les presumptes agressions sexuals a la seva filla.

El cas va sortir a la llum el 21 d'abril, quan la nena -llavors de 10 anys- va anar amb la seva mare a un hospital d'Asunción amb dolors estomacals. Els metges van descobrir que estava embarassada i la nena va confessar que havia sigut violada pel seu padrastre.

L'home, de 42 anys, va ser detingut immediatament i des d'aleshores està tancat a la Penitenciaria de Tacumbú, encara que ell sosté que és innocent. La mare també va ser arrestada per, suposadament, encobrir els fets.

'Mainumby' va tornar a posar en primera plana el debat sobre les nombroses agressions sexuals a menors al Paraguai -i en general a l'Amèrica Llatina-, així com sobre la resposta que les autoritats han donat, que en la majoria dels casos és prohibir l'avortament.

Notícies relacionades

En aquest cas, tant la nena com la seva mare i diverses oenagés i relators de les Nacions Unides especialitzats en assumptes sobre dona van reclamar la interrupció de l'embaràs, però l'Estat paraguaià s'hi va negar emparant-se en la llei.

La llei sobre l'avortament al Paraguai només autoritza la interrupció de l'embaràs quan la vida de la gestant corre un greu perill i no contempla excepcions en casos de violació o quan el fetus sigui inviable.

Temes:

Paraguai