LES DUES CARES DE LA MONEDA

Les persones optimistes tendeixen a ser més impuntuals, segons un estudi

Una investigació de la Universitat de San Diego State determina que les persones que pensen en positiu confien massa en el temps que els queda

La puntualitat explicada científicament

La puntualitat explicada científicament

1
Es llegeix en minuts
RICARD CARDONA / EL PERIÓDICO

La gent optimista és més impuntual que la resta. ¿Per què? Segons la Universitat de San Diego State, la gent que tendeix a pensar en positiu sol pensar que disposa de prou temps per fer massa coses, de manera que el seu optimisme es converteix en una rèmora per a la seva puntualitat.

Cada vegada són més els estudis que intenten buscar una explicació científica a la impuntualitat crònica d'algunes persones, com en el cas de la percepció alterada del temps d'alguns individus. No obstant, en aquesta ocasió es relaciona amb una característica, a priori, positiva: l'optimisme.

El mateix optimisme que té grans beneficis per a la salut mental: prolonga la vida, redueix l'estrès i disminueix el risc de malalties cardiovasculars, té el seu costat negatiu a l'hora de quedar amb les persones, ja que és probable que arribin tard a la cita.

MALS GESTORS DEL TEMPS

Notícies relacionades

Segons aquest estudi, els optimistes són "mals gestors del temps", és a dir, persones que atorguen més importància a una bona "foto general", és a dir, que la cita vagi bé, que a detalls insignificants com pot ser arribar 10 minuts tard.

Per un altre costat, la investigació també destaca els matisos entre cultures, ja que la puntualitat espanyola, per exemple, és menys estricta que en altres països com Alemanya, on arribar 5 minuts tard ja és entès com una gran falta de respecte.