RAÓ CIENTÍFICA

Un estudi explica per què hi ha gent que mai és puntual

La Universitat de San Diego State revela en una investigació que la mala educació no és l'única raó per arribar tard

La puntualitat explicada científicament

La puntualitat explicada científicament

1
Es llegeix en minuts

La falta de puntualitat respon a alguna cosa més que una mera qüestió de mala educació. Almenys, així ho determina un estudi de la Universitat de San Diego State que intenta provar per què hi ha gent que és incapaç d'arribar a temps als llocs encara que s'hi esforci.

Tots coneixem algú que sempre arriba amb retard a les cites i ara podem entendre el motiu. Segons la investigació portada a terme pel doctor Jeff Conte, hi ha dues classes de persones: les de classe A i les de classe B. Les primeres disposen de la capacitat per a percebre el temps d'una manera més precisa, mentre que les segones perceben el temps de forma més lenta.

A aquesta conclusió s'hi va arribar després de fer un experiment que consistia a avaluar persones sobre la seva percepció del temps. Els subjectes havien de determinar el temps transcorregut fins a arribar a un minut. Prèviament, s'havia separat els individus segons la seva resposta a la pregunta sobre si es consideraven puntuals o no.

Notícies relacionades

El resultat va ser evident. Els que deien ser puntuals tenien una percepció del temps gairebé exacta, ja que havien calculat un minut de temps als 58 segons. En canvi, l'altre grup va pensar que s'havia complert el minut als 77 segons aproximadament.

No obstant, també s'ha de destacar que la percepció temporal de les persones es resol amb un simple rellotge, de manera que les excuses per a les persones impuntuals no són del tot justificades. D'altra banda, les cultures també atorguen diferents variables al concepte de puntualitat. Per exemple, mentre que a Espanya arribar cinc minuts tard es contempla com a certa puntualitat, en altres països com Alemanya aquests cinc minuts suposen un retard considerable.