Detingut un home per la desaparició dels seus tres fills al sortir d'un centre d'acollida

La Guàrdia Civil de Jaén busca els menors, de 3, 5 i 7 anys i que havien de ser entregats en acollida

2
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

Agents de la Guàrdia Civil de Jaén busquen des de dimarts tres nens petits que estan desapareguts des que van sortir del centre d'acollida de La Carolina, on estan tutelats per la Junta d'Andalusia, per a una visita amb el seu pare. El progenitor, Manuel M. L. ja ha sigut detingut com a cooperador en la desaparició dels menors. Des de la Delegació del Govern asseguren que la investigació sobre el parador dels nens "va per bon camí", mentre que l'Administració autonòmica ha obert les seves pròpies indagacions per aclarir els fets.

El pare va anar dimarts passat al Centre de Menors San Juan de la Cruz per veure els nens, de 3, 5 i 7 anys, en una cita “concertata i autoritzada”, d'acord amb el règim de visites establert des del mes de desembre passat, en què els menors van quedar sota tutela de l'Administració, segons va avançar aquest dijous el 'Diario Jaén' i confirmen fonts del cas. L'home va explicar que els va deixar uns instants sols en un parc pròxim, al barri de La Estación, per dirigir-se a un quiosc a comprar aigua i unes llaminadures, i quan va tornar ja no els va trobar. Immediatament va posar una denúncia.

La Policia i la Guàrdia Civil van activar de forma ràpida el protocol de recerca, i es va començar el rastreig pel poble i les carreteres pròximes, però es va donar una alerta nacional ja que La Carolina està ubicada a prop de la A-7, l'autovia que connecta Andalusia amb el centre del país, el Llevant o fins i tot les zones de costa. De forma paral·lela, es va prendre declaració al pare, que es va negar a participar en la recerca, cosa que va despertar les sospites dels agents, que ja havien constatat que el progenitor volia recuperar la tutela dels menors i havia litigat amb la Junta d'Andalusia per aconseguir-la.

Notícies relacionades

Davant els dubtes que de la seva versió dels fets, es va procedir a la seva detenció com a "presumpte autor d'un delicte de col·laboració en la sostracció de menors". La Guàrdia Civil creu que està darrere de la desaparició dels nens i que va comptar amb l'ajuda d'altres persones del seu entorn familiar. Fonts policials expliquen però que no es descarta cap hipòtesi i es mantenen obertes altres línies d'investigació per trobar el parador dels nens.

La delegada del Govern de la Junta a Jaén, Purificación Gálvez, ha explicat que s'ha obert una investigació reservada per aclarir les circumstàncies de la desaparició “i depurar responsabilitats si és que n'hi ha”, encara que no ha confirmat si durant la visita hi havia d'estar present algun professional del centre de menors.