EQUIP MÈDIC DE SANT JOAN DE DÉU

Una campanya busca fons per lluitar contra el càncer infantil

Una família de Sant Cugat aspira a recaptar 33.000 euros per investigar un tumor cerebral incurable

Campanya de micromecenatge contra el càncer infantil. / {periodico}

2
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

Una família de Sant Cugat del Vallès ha impulsat una campanya de micromecenatge per aconseguir 33.000 euros que serveixin per investigar un càncer infantil avui dia incurable anomenat Glioma Difús de Tronc (conegut com a DIPG per les seves sigles en anglès). El projecte, anomenat "Tot esborrat i ben controlat", va començar fa una setmana i està funcionant amb un notable èxit gràcies a les xarxes socials.

El nom de la iniciativa es refereix a la frase que pronunciava la Laia, la filla d'aquesta família, just abans d'entrar a les sessions de quimioteràpia o al prendre's la medicació. La nena, d'11 anys, va morir el 22 de febrer després de lluitar durant 26 mesos contra aquesta malaltia. "No busquem compassió. Només volem que la gent prengui consciència de la importància de seguir investigant i per això necessitem la seva solidaritat", comenta el pare, Damià Calvet.

UNA CAMPANYA MÉS

Malgrat que l'acollida de la campanya ha sigut bona, els Calvet Anguela (en Damià, però també la mare, la Montse, i la germana gran, la Maria) no abaixen la guàrdia. "Som conscients que la nostra només és una campanya de solidaritat més de les moltes que hi ha i totes són importants. No obstant, el que està passant amb aquest projecte ens ha sorprès", admet Calvet.

Fins dimarts a les 22 hores ja s'havien aconseguit més de 30.600 euros gràcies a la participació de més de 500 col·laboradors que, a partir d'un euro, podien col·laborar en la investigació que porta a terme l'Hospital de Sant Joan de Déu, un dels tres hospitals on van tractar la Laia i al qual va estar més temps vinculada.

UNA NENA VALENTA I ADMIRADA

Damià Calvet va escriure el relat Retorn poques setmanes abans que la nena morís, en què, com revela el títol, es descriu el procés de recuperació dels sentits, danyats per culpa de la malaltia. Els seus amics van decidir editar la narració i a totes aquelles persones que aportin més de 50 euros al projecte "Tot esborrat i ben controlat", se'ls enviarà per correu postal un exemplar.

"Potser perquè hem lluitat amb molta determinació i hem estat molt acompanyats per la família i els amics, molta gent ha conegut el nostre cas", continua el pare, que a continuació descriu la seva filla com a "molt valenta". "Sempre deia que es trobava bé, fins a l'últim moment, i això la feia admirable a ulls de molta gent", diu Calvet.

#IMPLICATCHALLENGE

A més de la cadena de solidaritat generada a través de FacebookTwitter Instagram entre tots aquells que coneixen els pares o la germana de la Laia o que havien sentit parlar del cas, la família ha sigut molt activa i des de fa uns dies convida, amb el hashtag #Implicatchallenge a implicar-s'hi (fent una aportació per a la investigació mèdica a través de la web de l'hospital), fer-se una foto amb el gest amb dos dits que feia la nena i, a continuació, nominar tres persones més perquè repeteixin l'acció.

Notícies relacionades

L'escola Thau de Sant Cugat on la Laia estudiava també té previst fer activitats per recaptar més fons i a Masllorenç (Baix Penedès), d'on és originària la mare de la nena, s'ha organitzat una caminada popular amb el mateix fi.

TOT PER A L'HOSPITAL

El micromecenatge per aconseguir els aparells que serveixin per investigar aquest càncer que es localitza a la zona més profunda del cervell no s'acabarà fins d'aquí dos mesos. De fet, l'acollida dels primers set dies era imprevisible. "Si superem l'objectiu dels 33.000 euros millor: al laboratori de la Fundació Sant Joan de Déu sempre hi ha feina per fer", comenta Damià Calvet, enormement agraït amb els que han pogut i han volgut col·laborar.  

Temes:

Càncer