CARLOS MOJONERO / CAP

«Ens hi juguem la pell i ens fan sortir per la porta del darrere»

1
Es llegeix en minuts

Carlos Mojonero Balcell té 38 anys. És de la promoció dels Mossos d'Esquadra de l'any 2001. És cap. Des que va entrar al cos ha sigut el cap de diferents grups. Va ser un dels agents que van organitzar una secció motoritzada de reacció ràpida. El 2011, estant en aquest servei, li van encomanar una tasca: anar a recollir a l'aeroport de Barcelona el president del Reial Madrid, Florentino Pérez, i acompanyar-lo fins al Palau Sant Jordi, on s'havia de disputar un partit de bàsquet.

Notícies relacionades

Circulant per l'autopista, un vehicle se li va tirar a sobre i li va enganxar un peu. «Em van tenir una hora a terra. Després em van portar a l'Hospital de Bellvitge i em van operar d'urgències», recorda. Després va ser traslladat a la clínica Asepeyo. Ha sigut sotmès a diverses operacions. Va estar de baixa 16 mesos i, arran de la medicació, va desenvolupar una malaltia que li va ocasionar la paràlisi de part del cos. Això sí, ha pogut salvar el peu.

NOMÉS UNES HORES / Quan va rebre l'alta, li van donar la invalidesa. Un dia va rebre una carta en què la Direcció General de la Policia li comunicava que se'l donava de baixa de la Seguretat Social i de retribució. L'endemà va demanar una plaça de tècnic de suport. No li van dir res fins al 2014, quan li van notificar que se li aplicava el decret: se li  rebaixava la prestació d'invalidesa del sou i treballaria només unes hores. «Em van dir que havia d'entregar la placa», assegura dolgut. Va preferir demanar una excedència per cuidar els seus fills i no perdre la plaça. «Ens hi juguem la pell i ens fan sortir per la porta del darrere», assegura. J. G. A.