Del 27 al 29 de març

Sierra Leone imposarà un nou toc de queda per contenir l'Ebola

El Govern creu que aquest tancament de tres dies permetrà que surtin a la llum nous casos

1
Es llegeix en minuts

Sierra Leone ha anunciat aquest dijous un nou toc de queda que obligarà els ciutadans a quedar-se a casa durant tres dies, una mesura amb què el Govern pretén frenar la transmissió del virus de l'Ebola, que ja ha matat prop de 3.700 persones al país.

"El bloqueig es portarà a terme del 27 al 29 de març i serà com el que vam portar a terme el setembre de l'any passat", ha anunciat el director del Centre Nacional de Resposta davant l'Ebola, Pal Conteh, a la ràdio estatal. En paraules de Conteh, "el Govern i el seu equip tenen l'esperança que els casos que encara no s'han notificat o registrat surtin a la llum durant aquests dies".

Segons l'últim informe publicat ahir per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Sierra Leone ha registrat fins ara un total d'11.751 casos d'Ebola, cosa que la converteix en el país amb més contagis del virus.

Malgrat el suport internacional per lluitar contra l'Ebola, aquest país africà encara s'enfronta a dificultats per contenir el virus. Per això, els funcionaris creuen que aquesta tancada de tres dies permetrà contenir la transmissió del virus, que encara segueix sent "constant" entre la comunitat, segons l'OMS.

Molts ciutadans, però, no han rebut de grat aquesta nova mesura governamental, com és el cas de Baimba Kamara, de 65 anys i resident a Freetown, la capital. "No puc entendre per què ens tanquen tres dies més després que ja ho vam fer fa uns mesos. Les autoritats sanitàries no estan animant la gent a complir els protocols de prevenció d'Ebola", ha dit a Efe Kamara en una entrevista telefònica.

El Govern està rebent nombroses crítiques per la seva estratègia per lluitar contra l'epidèmia, que ha castigat l'economia i el desenvolupament del país. "Seguim intentant buscar una solució per acabar amb el virus", lamenta Johan Mambu, un noi de 28 anys que denuncia que l'Ebola "està soscavant el futur del país".

Notícies relacionades

Es tracta del segon "tancament" que imposen les autoritats del país, després que el mes de setembre passat el Govern decretés un toc de queda de tres dies que va permetre identificar desenes de nous casos.

Fins ara, l'epidèmia ha infectat més de 24.000 persones a l'Àfrica Occidental, de les quals més de 10.000 han mort.